Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen hoger na rentebesluit ECB

Beurzen hoger na rentebesluit ECB

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten donderdag plussen optekenen. Beleggers verwerkten het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). In een toelichting liet ECB-president Mario Draghi onder meer weten dat in oktober waarschijnlijk een besluit zal worden genomen over een eventuele afbouw van het steunbeleid.

De AEX-index op Beursplein 5 stond in de middaghandel 0,7 procent hoger op 519,86 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 801,14 punten. Parijs en Londen stegen 0,8 procent en Frankfurt won 1 procent.

Draghi stelde verder dat de dure euro een bron van onzekerheid is. Verder verhoogde de ECB de verwachting voor de groei van de economie van de eurozone dit jaar. De euro was kort na afloop van persconferentie van Draghi 1,1985 dollar waard, tegen 1,1971 dollar rond het middaguur.

Galapagos

De sterkste stijger in de AEX was biotechnoloog Galapagos met een plus van 1,8 procent. Andere sterke stijgers waren onder meer ABN AMRO en SBM Offshore met winsten tot 1,5 procent. Grootste daler in de hoofdindex was KPN met een min van 0,4 procent.

Grootste winnaar in de MidKap was chiptoeleverancier Besi met een koerswinst van 3,1 procent. Optiekketen GrandVision volgde met een plus van 2,6 procent. ASMI won 1,4 procent. ASM Pacific Technology (ASM PT) gaat voor omgerekend 84 miljoen euro eigen aandelen inkopen. ASMI heeft een belang van 34 procent in de Aziatische toeleverancier aan de chipindustrie.

OCI

Kunstmestproducent OCI was een daler bij de middelgrote bedrijven met een min van 1 procent. Het aandeel steeg een dag eerder nog ruim 12 procent na sterke halfjaarcijfers. Verzekeraar ASR leverde 1,2 procent in na een adviesverlaging door UBS.

De koers van Oranjewoud liet weinig beweging zien. Het moederbedrijf van onder meer bouwer Strukton publiceerde halfjaarcijfers.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 48,94 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,3 procent tot 54,37 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links