Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederland krijgt herbruikbaar viaduct

AMERSFOORT (AFN) - Nederland krijgt zijn eerste herbruikbare viaduct. VolkerWessels-dochter Van Hattum en Blankevoort heeft een viaduct ontworpen dat volledig te ontmantelen is. Voor de bouwplannen wordt samengewerkt met een aantal andere bedrijven en Rijkswaterstaat. Waar het herbruikbare viaduct komt, is nog niet bekend. De bouw begint volgend jaar.

Het viaduct is opgebouwd uit modules die een beetje lijken op legosteentjes, zo legt directeur Wilfrith van der Meer van Van Hattum en Blankevoort uit. Het ontwerp is volgens hem af, maar nog wel een soort prototype ,,waarmee we onszelf en de markt uitdagen om met betere versies te komen''.

Het ontwerpen van gebouwen en infrastructuur zodat die later in delen hergebruikt, gerecycled of eventueel in hun geheel elders weer opgebouwd kunnen worden, staat in grote belangstelling. Met dit zogeheten circulaire bouwen wordt volop geëxperimenteerd. Zo bouwde ABN AMRO op de Amsterdamse Zuidas een circulair gebouw en werken Ballast Nedam en Strukton samen aan een circulair horecapaviljoen dat bij Utrecht Centraal moet verrijzen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links