Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techsector onder druk op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met een gemengd beeld de handel uitgegaan. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China drukten duidelijk op de techsector, nu de Amerikaanse president Donald Trump ook het Chinese Tencent op de korrel neemt. Beleggers reageerden verder op de politieke patstelling in Washington rond een omvangrijk steunpakket tegen de coronacrisis. Het Witte Huis zinspeelt nu op stimuleringsmaatregelen die Trump op eigen houtje kan doorvoeren.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 27.433,48 punten. De breed samengestelde S&P 500 won net geen 0,1 procent tot 3351,28 punten en techbeurs Nasdaq ging 0,9 procent omlaag tot 11.010,98 punten.

Zwaargewichten Microsoft en Apple zakten tot 2,5 procent na Trumps aanval op de populaire app WeChat van Tencent en TikTok van ByteDance. Zijn aanstaande verbod op transacties met WeChat kan onder andere de verkoop van iPhones in China raken, want Chinese consumenten zullen de smartphones massaal links laten liggen als de app er niet op draait.

Verlies van 5 procent voor gameontwikkelaars

Ontwikkelaars van computerspelletjes Activision Blizzard en Electronic Arts verloren tot 5 procent. Beide werken samen met Tencent aan games.

Verder was er aandacht voor Uber, dat 5,2 procent onderuit ging. Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app had in het voorbije kwartaal voor het eerst te maken met een gedaalde omzet en leed een nettoverlies.

Reisboekingsbedrijf Booking Holdings kwam ook met cijfers en kreeg door de coronacrisis een flinke klap. Het aantal boekingen bij het moederbedrijf van het Nederlandse Booking.com daalde met 87 procent. Het aandeel won 0,2 procent.

Biotechnoloog Biogen schoot meer dan 10 procent omhoog. Het alzheimermedicijn Aducanumab van het bedrijf wordt door de Amerikaanse medicijnenautoriteit FDA sneller beoordeeld.

De euro was 1,1785 dollar waard, tegenover 1,1789 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 41,51 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 44,62 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. taurus86 9 augustus 2020 20:13
    Wordt de Tech. sector de nieuwe horeca? De waarderingen van de tech. sector lijken al een geruime periode los zijn komen te staan van de realiteit. Want veel van het aanbod behoort in de sector 'discretionary spending'. Nu de de stormwaarschuwingen uitgaan voor de naderende 'werkloosheidsorkaan' kan het bijna als vanzelfsprekend worden genoemd, dat deze bestedingen razendsnel naar een 'normaler' niveau gaan worden terug geschaald.
    De horeca en de kunsten ervaring nu al hoe zeer ze als 'noodzakelijk' worden gezien.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links