Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street op voor lagere opening'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen in New York staan vrijdag voor een iets lagere opening. Beleggers verwerken onder meer het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat beter uitviel dan verwacht. Ook openden enkele bedrijven de boeken en wordt nog steeds uitgekeken naar de Amerikaanse politiek. In Washington is nog altijd geen akkoord gesloten over coronasteun.

Uit het banenrapport bleek dat er 1,8 miljoen banen bij waren gekomen in juli. Dat was iets meer dan waar economen rekening mee hielden, maar wel veel minder dan het aantal banen dat er een maand eerder bij was gekomen. De werkloosheid bedraagt nu 10,2 procent.

Qua bedrijven stond Uber in de belangstelling. Het bedrijf achter de taxi-app zag de omzet voor het eerst afnemen. Door de corona-uitbraak zijn mensen meer thuis en gaan ze minder vaak met een Uber-taxi. Tegelijkertijd deed de maaltijdbezorgtak Uber Eats het goed en was voor een groter deel van de gehele omzet verantwoordelijk dan de taxidivisie.

Flinke klap voor Booking Holdings

Ook reisboekingsbedrijf Booking Holdings kreeg door de coronacrisis een flinke klap. Het moederbedrijf van het Nederlandse Booking.com zag het aantal boekingen van overnachtingen met 87 procent dalen en de omzet met 91 procent.

Goldman Sachs stelde zijn cijfers over het tweede kwartaal bij. De schikking die de bank trof met Maleisië over het 1MDB-schandaal ter waarde van 2,5 miljoen dollar werd nog in dat kwartaal in de boeken gezet. De nettowinst daalde daarom met 85 procent tot 373 miljoen dollar.

Biotechnoloog Biogen staat voor een hogere opening. Alzheimermedicijn Aducanumab wordt door de Amerikaanse medicijnenautoriteit FDA sneller beoordeeld.

Koopjeswebsite Groupon staat voor een flinke koerssprong. De cijfers van het bedrijf waren veel beter dan analisten hadden voorzien.

Techbedrijven staan weer in de belangstelling omdat president Donald Trump na TikTok ook de Chinese app WeChat wil verbieden. Microsoft is bezig de Amerikaanse tak van TikTok over te nemen.

De Dow-Jonesindex eindigde donderdag op een stand van 27.386,98 punten, 0,7 procent hoger dan een dag eerder. De breed samengestelde S&P 500 sloot met een plus van 0,6 procent tot 3349,16 punten en techbeurs Nasdaq dikte 1 procent aan tot opnieuw een recordstand van 11.108,07 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 7 augustus 2020 15:15
    Hele week horen we dat de markten voorzichtig zijn ivm arbeidscijfers...nu zijn de cijfers boven verwachtiging is de aex niet vooruit te branden en dit bij 1 procent dalende euro.. .als de euro weer stijgt met 1 procent dan gaan we dure euro voor zoveelste keer inprijzen maar lagere euro prijzen wij continue niet in. Usa is hele week al gestegen op deze arbeidscijfers en wij hebben uiteindelijk geen voorschot en vandaag is ook betreurend.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links