Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street maakt wat terrein goed

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag nog steeds op verlies. Wel waren de minnen minder groot dan kort na de opening. Beleggers nemen hun toevlucht tot veilig geachte beleggingen als goud en staatspapieren en investeren minder in aandelen. De opbrengsten op dertigjarige Amerikaanse staatsleningen schommelen rond het laagste niveau ooit. Renteverlagingen in Nieuw-Zeeland en India versterken de zorgen over de wereldwijde economische ontwikkelingen.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,8 procent lager op 25.829 punten. De breed samengestelde S&P 500 leverde 0,6 procent in tot 2865 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,3 procent lager gezet op 7811 punten.

Eerder deze week zorgde een escalatie van het Amerikaans-Chinese handelsconflict al voor stevige verliezen op de beurzen wereldwijd. Larry Kudlow, de belangrijkste economisch adviseur van president Donald Trump, nam iets van die vrees weg door te stellen dat het geplande handelsoverleg met een Chinese delegatie in september doorgaat.

Walt Disney

Walt Disney verloor 5,4 procent. De film- en entertainmentreus behaalde in de afgelopen verslagperiode een lagere winst dan kenners hadden verwacht. Bioscoopsuccessen werden deels tenietgedaan door hogere kosten voor een eigen streamingdienst en de integratie van overgenomen onderdelen van 21st Century Fox.

Gezondheidszorgbedrijf CVS Health zag in de prestaties van het voorbije kwartaal aanleiding zijn winstdoelstelling naar boven bij te stellen en werd 6,1 procent hoger gezet. Beyond Meat won 2,2 procent. De maker van vleesvervangers gaat honderden broodjeszaken van Subway vegetarische gehaktballen leveren, waarmee het bedrijf zijn tot dusver grootste deal met een restaurantketen sluit.

FedEx

Pakketbezorgers FedEx (min 1,5 procent) beëindigde op zijn beurt een samenwerkingsovereenkomst met webwinkelreus Amazon. Farmaceut Teva zag de winst dalen, maar minder hard dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Het bedrijf kondigde ook het vertrek van zijn financieel directeur aan en werd 0,9 procent lager gezet.

De olieprijs stond ook onder druk door de toenemende economische onzekerheid. Een vat Amerikaanse olie kostte 5 procent minder op 50,94 dollar. Brentolie zakte 4,8 procent in prijs tot 56,15 dollar per vat.

De euro was 1,1225 dollar waard. Bij het slot van de Europese beurzen was dat nog 1,1228 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links