Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IJzererts en goud zet delvers in beweging

AMSTERDAM (AFN) - De aandelen van Europese mijnbouwbedrijven en staalconcerns weten woensdag de aandacht weer op zich gericht. De verder dalende prijs van ijzererts zal opnieuw een negatieve impact hebben op de koersen van bedrijven die sterk actief zijn in deze sector, denken analisten. Daar staan volgens kenners gouddelvers tegenover. Die kunnen profiteren van de oplopende goudprijs, die inmiddels het hoogste niveau in zes jaar heeft bereikt.

De negatieve marktomstandigheden voor ijzererts worden onder meer veroorzaakt door het handelsconflict tussen de economische grootmachten China en de Verenigde Staten, een verdere opbouw van de voorraden en signalen dat de vraag naar ijzererts zwakker wordt. In de eerste helft van het jaar was juist sprake van een stijgende ijzerertsprijs, aangejaagd door de verwachting dat de vraag zou toenemen.

Onder meer delvers van ijzererts weten de aandacht dus op zich gericht, zoals Rio Tinto, BHP Billiton, Anglo American en Ferrexpo. De staalmakers zoals ArcelorMittal, Voestalpine, Evraz en Tenaris staan ook in de schijnwerpers.

De goudprijs stijgt juist omdat beleggers het edelmetaal zien als een traditionele veilige haven bij hobbelige economische- en beursomstandigheden. In Europa zijn onder meer de gouddelvers Polymetal, Centamin, Acacia Mining en Fresnillo genoteerd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal
Gold World Spot (USD)

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 23,470
    -2,65% -0,640
  2. 2.323,24
    -0,17% -4,01

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links