Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ahold Delhaize onderuit op positief Damrak

Ahold Delhaize onderuit op positief Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdagmiddag op winst. Beleggers kregen weer kwartaalberichten van verschillende Europese bedrijven onder ogen en schoven de handelszorgen aan de kant. Op het Damrak moest Ahold Delhaize het ontgelden als gevolg van een verkoopadvies.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middag 0,4 procent hoger op 574,58 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 800,29 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen dikten tot 1,1 procent aan.

Ahold Delhaize was met afstand de grootste verliezer bij de hoofdfondsen met een min van 3,3 procent door een verkoopadvies van Berenberg. Het supermarktconcern komt woensdag met cijfers. Sterkste stijger bij de hoofdfondsen was biotechnoloog Galapagos met een winst van 3,3 procent, gevolgd door staalproducent ArcelorMittal (plus 3,2 procent).

ABN AMRO

ABN AMRO won 0,4 procent. De bank gaat volgens De Telegraaf bij de publicatie van de resultaten op woensdag het mes zetten in zijn zakenbank. ABN AMRO kondigde ruim een halfjaar geleden al aan het prestigieuze onderdeel tegen het licht te houden.

In de MidKap ging chiptoeleverancier Besi aan kop met een plus van 3,5 procent. Metalenspecialist AMG behoorde tot de staartgroep met een verlies van 2 procent. Chipbedrijf ASMI (min 6 procent) noteerde ex-dividend.

Kopenhagen

In Kopenhagen zag Pandora ruim 21 procent aan beurswaarde verdampen na een winstwaarschuwing van het Deense sieradenbedrijf. Postbezorger Deutsche Post DHL won ruim 4 procent in Frankfurt na publicatie van de resultaten. Branchegenoot PostNL, die een dag eerder met teleurstellende cijfers kwam, steeg in Amsterdam 1,6 procent.

Beleggers waren niet onder de indruk van de cijfers van Zalando. De Duitse webwinkel werd 5,5 procent lager gezet. Niveau-maker Beiersdorf, die ook met resultaten kwam, zakte 0,6 procent.

Commerzbank

Commerzbank leverde 1,7 procent in. De Duitse bank wist afgelopen kwartaal weer winst te boeken en bevestigde de plannen om dit jaar dividend uit te keren. Speculatie dat het aandeel mogelijk verdwijnt uit de hoofdindex DAX zorgde voor koersdruk. In Milaan vielen de resultaten van branchegenoot UniCredit (plus 3,5 procent) wel in goede aarde.

De euro was 1,1594 dollar waard, tegen 1,1563 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 69,29 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 74,47 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    865,36
    +0,00% +0,01
  2. 27,140
    +0,67% +0,180

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links