Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lufthansa grijpt vanwege crisis in in managementlaag

Gepubliceerd op 7 juli 2020 13:46 | Views: 2.340

Air France-KLM 12:22

3,73 +0,19 (+5,22%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 04 aug

7,70 +0,40 (+5,53%)

FRANKFURT (AFN/DPA) - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa, die net als sectorgenoten gebukt gaat onder de coronacrisis, kondigt een nieuwe pakket ingrepen aan om de kosten te drukken. Het bedrijf zegt onder meer duizend banen op kantoor te schrappen. Verder zal het aantal managementposities binnen de onderneming met 20 procent worden teruggebracht.

Lufthansa ziet zich genoodzaakt tot ingrepen om de onderneming door de crisis te loodsen. Eerder kondigde Lufthansa al aan de raad van bestuur in te krimpen. Bij dochterondernemingen worden nu soortgelijke stappen gezet. In eerste instantie wordt ingegrepen bij de vrachtdivisie, de opleidingstak en dienstverlener LSG Group dat onder meer de catering aan boord van vliegtuigen zorgt.

Eerder verzekerde het luchtvaartconcern zich van een reddingspakket van de Duitse staat van miljarden euro's. Ook kreeg het concern toezeggingen voor steun in Zwitserland en Oostenrijk waar het bedrijf ook actief is. De komende jaren zal Lufthansa de afgesloten leningen moeten terugbetalen. Dat zadelt het concern op met extra kosten. Besparingen zijn daarmee onvermijdelijk.

Waar mogelijk wil Lufthansa de veranderingen bewerkstelligen zonder dat daarbij gedwongen ontslagen vallen. Zuiver rekenkundig gezien beweerde het bedrijf dat het tijdens de crisis 22.000 fulltime-posities te veel had binnen de groep. Momenteel wordt met verschillende vakbonden overleg gevoerd over bijdragen die van het personeel verlangd kunnen worden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
LUFTHANSA AG VNA O.N. 83% zegt verkopen 6 stemmen
Air France-KLM 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DEUTSCHE LUFTHANSA AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 drooglegging 7 juli 2020 15:11
    KLM-AF en Lufthansa willen samen van 30.000 medewerkers afscheid nemen, vandaag een "aankondiging" van het Duitse vliegbedrijf.

    Vorige week was het nog AF dat dagelijks berichten liet afroepen in de trend van "we willen, genoodzaakt tot, voornemens, afscheid nemen van..." dat soort werk dus.

    Heb het nog ff nagekeken: bij AF is nog niemand ontslagen, en ik heb best wel goed nieuws voor de meelezende AF employees(bonjour): er wordt niemand ontslagen, nu niet, morgen niet, nooit niet!

    La Douce France doet niet aan ontslaan, dat past niet in de cultuur van het land, de Allitalia template gaat geimplementeerd worden.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare