Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Alsnog dividenduitkering bij NN in de maak'

Gepubliceerd op 7 juli 2020 09:47 | Views: 10.416

NN Group 04 mrt

39,84 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group zal bij de komende cijferupdate mogelijk alsnog de uitbetaling van interim-dividend aankondigen. Die voorspelling doen kenners van KBC Securities. Ze wijzen onder meer op de sterke kaspositie van de onderneming en de sterke kapitaalbuffers die een dergelijke stap kunnen rechtvaardigen.

Verzekeraars werden eerder door de toezichthouders opgeroepen om dividendbetalingen en aandeleninkoopprogramma's op te schorten tot meer bekend was over de impact van de crisis. Omdat deze beperkt lijkt, worden voorstellen onder normale wijze beoordeeld.

KBC stelt dat de uiteindelijke beslissing over de betaling ligt bij NN Group en niet bij de toezichthouder. De verzekeraar zou de markten kunnen verrassen met een tussentijdse dividenduitbetaling een aandeleninkoopprogramma en uitbetaling van het uitgestelde dividend over 2019, aldus KBC. Zelfs één van de drie opties zou al meer zijn dan verwacht.

KBC handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van 37,50 euro. Het aandeel NN noteerde dinsdag omstreeks 09.25 uur 1,6 procent hoger op 32,11 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 67% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare