Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verzekeraars in trek op lager Damrak

Gepubliceerd op 7 juli 2020 09:11 | Views: 3.706 | Onderwerpen: verzekeringen

AEX 12:47

565,81 +7,87 (+1,41%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam liet dinsdag een klein verlies zien. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinsten een dag eerder en hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. Op het Damrak waren de verzekeraars in trek na positief nieuws van De Nederlandsche Bank (DNB) over de sector.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent lager op 576,33 punten. De MidKap verloor 0,6 procent tot 771,64 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen zakten tot 0,9 procent.

Aegon, NN Group en ASR stonden bovenaan de AEX met winsten van rond 2 procent. De verzekeraars mogen van DNB weer dividend uitkeren en eigen aandelen inkopen. Volgens de centrale bank is de impact van de coronacrisis op verzekeraars tot dusver beperkt gebleven. ING en ABN AMRO zakten daarentegen zo'n 1 procent. De oproep van DNB aan banken om voorlopig geen dividend uit te keren en geen eigen aandelen in te kopen blijft staan. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield was de grootste daler met een verlies van 2 procent.

Signify

Bij de middelgrote bedrijven sloot verlichtingsbedrijf Signify de rij met een min van ruim 2 procent. Sterkste stijger was speciaalchemiebedrijf Corbion met een plus van dik 2 procent.

Op de lokale markt steeg Renewi 1,7 procent. De afvalverwerker heeft iets minder last van de coronacrisis dan waar het bedrijf eerder rekening mee had gehouden. Het bedrijf stelt in een kwartaalupdate dat de virusperikelen een impact hebben op het resultaat van 12 miljoen euro, waar rekening gehouden werd met 20 miljoen euro.

Halfords

In Londen zakte Halfords 6 procent. De Britse motoren- en fietsenwinkel zag de omzet in het afgelopen kwartaal in totaal met 6,5 procent afnemen. De fietsenverkoop steeg in de dertien weken tot 3 juli met 57,1 procent, maar de omzet van de motorendivisie kelderde met 45,4 procent. De retailer trok zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar in vanwege de onzekerheid rond de coronapandemie.

De euro was 1,1283 dollar waard, tegen 1,1311 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 40,17 dollar. Brentolie kostte 1 procent minder op 42,65 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pieter Vandewalle 7 juli 2020 11:34
    quote:

    T3 T3 T3 schreef op 7 juli 2020 09:17:


    Voelt toch een beetje als een soort crash (!), een half procent er af in het gratis geld tijdperk ...


    Ja zot hé, voelt echt onwezelijk. Nu, gelukkig zijn er af en toe van deze dipjes om weer longs in te slaan voor de komende 10 dagen dan...
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare