Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mogelijk miljardairsstrijd om energiebedrijf

Mogelijk miljardairsstrijd om energiebedrijf

DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - Superbelegger Warren Buffett krijgt mogelijk concurrentie van collegamiljardair Paul Singer in de strijd om de Texaanse elektriciteitsnetbeheerder Oncor. Investeringsfonds Berkshire Hathaway van Buffett bood eerder 9 miljard dollar voor Oncor. Persbureau Reuters meldt vrijdagavond op basis van ingewijden dat Singer met zijn investeringsvehikel Elliott Management een concurrerend bod overweegt.

Het moederbedrijf van Oncor, Energy Future Holdings, verkeert in financiële problemen. Elliott is een van de schuldeisers. Het bod van Berkshire Hathaway wordt bestudeerd en als dat niet genoeg zekerheden biedt voor schuldeisers dan brengt Elliott zelf een bod uit.

Energy Future Holdings heeft een meerderheidsbelang van iets meer dan 80 procent in Oncor. De overnameprijs stelt de waarde van heel Oncor op circa 11,3 miljard dollar.

Verkoop

Eerder verbood de staat Texas de verkoop van Oncor aan twee andere bieders, omdat dat niet in het algemeen belang zou zijn. Behalve van Texas moet Berkshire ook van de federale overheid goedkeuring krijgen.

Daarnaast moet een rechter zich buigen over de verkoop omdat Energy Future Holdings al enkele jaren faillissementsbescherming heeft om een schuld van 50 miljard dollar te herstructureren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links