Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei sluit week lager af

Nikkei sluit week lager af

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag lager geëindigd, in navolging van de koersverliezen op Wall Street. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen omlaag. De stijgende rente op de obligatiemarkten zorgde voor druk op de aandelenkoersen. Beleggers keken daarnaast uit naar het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag naar buiten komt.

In Tokio sloot de Nikkei-index 0,3 procent in de min op 19.929,09 punten. De Bank of Japan stapte in de markt en kocht Japans staatspapier op om de verkoopgolf op de obligatiemarkten te stuiten. De centrale bank heeft als doel om de rente op de tienjarige Japanse staatslening op nul te houden.

De Kospi in Seoul daalde 0,5 procent. Samsung Electronics eindigde 0,5 procent lager. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern verwacht in het tweede kwartaal een recordwinst te hebben behaald. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,9 procent in de min.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,3 procent lager. De vier grootste Chinese banken waren opnieuw uit de gratie en zagen deze week al 16 miljard dollar aan beurswaarde verdampen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. knax63 7 juli 2017 09:02
    De markt beweegt naar een natuurlijke koers en de boj wil nul % remte. In hoeverre is dat markt manipulatie. De natuurlijke koers komt er uit eindelijk toch wel want de markt zijn we allemaal en de boj is maar een deel daarvan. Tuurlijk kan een tijd lang de markt beheerst worden. Of dat tot een goede afloop leidt betwijfel ik. Overigs doen ze dat al 30 jaren of zo..... time will show us.....
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links