Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street verwerkt tegenvallend banenrapport'

'Wall Street verwerkt tegenvallend banenrapport'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staat vrijdag voor een vrijwel vlakke opening. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer een tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dit cijfer is van belang op het beleid van de Federal Reserve. Sowieso werd het sentiment de voorbij dagen bepaald door berichten over de mogelijkheid van renteverlagingen door de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten.

Volgens het banenrapport kwamen er 75.000 nieuwe banen bij. Dat waren er aanzienlijk minder dan de 175.000 die door kenners in doorsnee werden voorzien. Daarmee lijken de handelsspanningen tussen de VS en China door te werken op de Amerikaanse economie. Het werkloosheidscijfer bleef rond de laagste stand in vijftig jaar. Woensdag meldde loonstrookverwerker ADP de kleinste toename van banen in de voorbije negen jaar.

Beleggers op Wall Street blijven de mogelijkheid van renteverlagingen door de Fed als reële optie zien, gelet op de trage inflatie en de impact van handelsspanningen. De kans op een renteverlaging bij de komende Fed-beleidsvergadering wordt in de markt op 25 procent geschat.

Beyond Meat

Beyond Meat staat voor een stevige koerssprong. De maker van vleesvervangers, die recent zijn beursdebuut maakte, kwam donderdag nabeurs met veel beter dan verwachte cijfers. Ook voor Zoom Video Communications lijkt een positieve beursdag in het verschiet te liggen. Het videoconferentiebedrijf lijkt vooral met zijn vooruitzichten voor het hele jaar de handen van beleggers op elkaar te krijgen.

Boekwinkelketen Barnes & Noble wordt overgenomen door investeerder Elliott Management. Die telt 476 miljoen dollar neer voor de noodlijdende keten. Geruchten over de deal zorgden donderdag al voor reuring. Het aandeel Barnes & Noble won toen 30 procent.

Altice USA

Verder zouden twee grote investeerders in Altice USA een groot pakket aandelen verhandelen. Het duo heeft naar verluidt 25 miljoen aandelen in de voormalige Amerikaanse tak van kabel- en telecombedrijf Altice Europe van de hand gedaan.

De beurzen in New York sloten dinsdag duidelijk hoger. De Dow-Jonesindex eindigde 2,1 procent hoger op 25.332,18 punten. De S&P 500 sloot 2,1 procent in de plus op 2803,27 punten, terwijl technologiegraadmeter Nasdaq 2,7 procent won tot 7527,12 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. quote:

    Chiddix schreef op 7 juni 2019 16:58:

    Tegenvallend cijfer nieuwe banen(+75000) en beleggers tuimelen over mekaar heen om stukken te kopen. Dat lijkt de omgekeerde wereld tenzij beleggers gaan denken, de rente VS wordt dit jaar verlaagd. Werkloosheidcijfer 3,6% is prima.
    Positieve geluiden. De beurs knalt weer omhoog.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links