Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verzekeraars in trek op hoger Damrak

Gepubliceerd op 7 jun 2019 om 11:47 | Views: 3.422 | Onderwerpen: verzekeringen

AEX 14 okt

575,21 -2,21 (-0,38%)

AMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak waren de verzekeraars vrijdag in trek na overnamenieuws in de sector. De hoop op uitstel van de Amerikaanse importheffingen op Mexicaanse goederen zorgde daarnaast voor optimisme op de Europese beurzen. De beurshandel stond verder in het teken van het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag wordt vrijgegeven.

De AEX-index op Beursplein 5 ging rond het middaguur 1 procent vooruit op 549,90 punten. De MidKap dikte 1,3 procent aan tot 753,81 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er tot 1,5 procent bij.

NN Group behoorde tot de kopgroep bij de hoofdfondsen in Amsterdam met een winst van 2,9 procent. NN en gespecialiseerd verzekeringsbedrijf Athora nemen verzekeraar Vivat over van het Chinese Anbang. NN lijft Vivat Schadeverzekeringen in voor 416 miljoen euro. Athora koopt de zogeheten leven-activiteiten van Vivat en het vermogensbeheer. Concurrenten ASR en Aegon, die naar verluidt ook interesse hadden in Vivat, stegen 7,3 en 2 procent.

TKH

Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield was de enige daler in de AEX met een verlies van 0,1 procent. In de MidKap ging technologiegroep TKH aan kop met een plus van 3 procent. Verlichtingsbedrijf Signify volgde met een winst van 2,9 procent. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM was de sterkste daler met een min van 0,7 procent.

Marel maakte zijn debuut op het Damrak. Het aandeel van de maker van machines voor de verwerking van vlees, vis en kip noteerde op 3,96 euro, tegen een introductiekoers van 3,70 euro. Al met al levert de beursgang Marel 370 miljoen euro op. Het bedrijf is al genoteerd aan de beurs in Reykjavik.

Topman

In Parijs klom Sanofi ruim 4 procent. De Franse farmaceut heeft Paul Hudson aangesteld als de nieuwe topman. Hudson is momenteel werkzaam als bestuurder bij de Zwitserse rivaal Novartis (min 0,1 procent) en neemt het stokje over van Oliver Brandicourt, die met pensioen gaat.

De euro noteerde op 1,1268 dollar tegenover 1,1299 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 53,34 dollar. Brentolie kostte 1,5 procent meer en werd verhandeld voor 62,61 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
RSIman
0
Valt heel erg op Aegon zakt alleen maar verder weg steeds wanneer
de index zakt en komt eigenlijk helemaal niet terug wanneer de index stijgt.
Index staat weer op 550 en Aegon stijgt maar niet naar verhouding.
ING is er nog zo een krijgt ook nog eens koers advies en doet nog steeds niks. Er vind een duidelijke verplaatsing van liquiditeit naar andere fondsen plaats binnen de AEX. Deze twee moet je duidelijk niet hebben Aegon en ING.
gbakl
0
de ene dag zouden verzekeraars last hebben van forse onweer en stormschade (ASR) en de volgende dag stijgt de een omdat Vivat wordt overgenomen en de anderen stijgen omdat er geen overname komt.
het zit hier vol met windhandel en de wind waait elke dag weer anders.

vanmiddag weer onweer...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links