Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Kleinere fabriek Avantium geen verrassing'

Gepubliceerd op 7 jun 2019 om 09:30 | Views: 4.470

Avantium 17 jan

4,08 -0,14 (-3,32%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat chemiebedrijf Avantium de nieuwe Synvina-fabriek, die uit plantaardige suikers grondstoffen voor bioplastics maakt, kleiner maakt dan eerder voorzien komt niet als een verrassing. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport.

Avantium maakte bekend dat de capaciteit van die fabriek, die 2023 moet worden opgestart, lager zal liggen dan bij de aanvankelijke plannen voor een gezamenlijke productielocatie met chemiereus BASF. Avantium was eerder samen met BASF eigenaar van Synvina, maar het Duitse chemieconcern trok zich terug uit de joint venture die was opgericht voor de vermarkting van vernieuwende chemische technologie.

Volgens KBC is de nieuwe productielocatie in potentie goed voor 25 miljoen euro omzet. Daarmee kan deze tot wel 5 miljoen euro bijdragen aan het jaarlijkse bedrijfsresultaat. KBC denkt wel dat Avantium zijn hand nog moet ophouden bij beleggers. Het chemiebedrijf zou tot eind 2021 over financiële middelen beschikken. Het is volgens de kenners evenwel onduidelijk hoe Avantium de periode overbrugt tot het moment dat het winstgevend wordt zonder aanvullende financiering. Om die reden blijft KBC Avantium als een riskante belegging beschouwen.

Bioplastics

ING-analisten denken dat de kleinere fabriek leidt tot een langzamere vercommercialisering van bioplastics. Dat nadeel weegt voor de marktvorsers van de bank echter niet op tegen het voordeel van een fabriek die volledig eigendom is van Avantium.

KBC hield het advies reduce met een koersdoel van 1,75 euro in stand. ING heeft een buy-advies met een koersdoel 12,90 euro. Het aandeel Avantium noteerde vrijdag omstreeks 10.00 uur 0,4 procent hoger op 2,38 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Avantium 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Avantium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Arie40
0
Voor de weinige personen die nog vertrouwen hebben in banken; ING heeft een koersdoel van €12.90 op Avantium. Een bedrijf dat op zijn vroegst winstgevend is in 2023. De kas is minimaal 2 jaar voor die tijd leeg. KBC heeft een koersdoel van 1.75. Zouden ze die lijn doortrekken en een koersdoel voor 2023 moeten bepalen dan komen ze onder een euro uit.
Sps uslugi
0
koersdoel moet 30 euro zijn maar start geen nieuwe fabriek op er zijn betere kansen en later kun je een verwerkings fabriek neer zetten ,
hugo
0
hugo
0
Plastic waste is een enorm wereldwijd probleem, je zou denken dat het dringend is er iets aan te doen....
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links