Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Galapagos voert omzet op, maar geeft ook meer uit

Gepubliceerd op 7 mei 2020 22:34 | Views: 7.687 | Onderwerpen: biotechnologie

Galapagos 03 jul

178,00 +0,80 (+0,45%)

MECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft zijn omzet in de eerste drie maanden van het jaar flink opgevoerd. Die stijging is voor een groot deel te danken aan een overeenkomst met de Amerikaanse partner Gilead. Galapagos gaf echter ook flink meer uit, onder meer aan onderzoek en ontwikkeling en het voorbereiden voor de commerciële introductie van zijn medicijn filgotinib. Daardoor leed het bedrijf ook een iets groter verlies dan een jaar eerder.

Galapagos kreeg in de eerste drie maanden 106,9 miljoen euro aan omzet binnen, tegen 40,9 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een verlies van 50,6 miljoen euro. Dat was vorig jaar in dezelfde periode nog 48,7 miljoen euro. Verder heeft Galapagos nog ruim 5,7 miljard euro in kas. Dat is volgens de onderneming ruim voldoende om de extra kosten te kunnen dragen.

Het biotechnologiebedrijf rekent erop dat filgotinib dit jaar wordt goedgekeurd voor de behandeling van reuma. Galapagos denkt helemaal klaar te zijn om dat middel op de markt te gaan brengen, geeft topman Onno van de Stolpe aan.

Galapagos verwacht verder dit jaar de resultaten van een aantal onderzoeken naar de geneesmiddelen filgotinib en ziritaxestat en medicijnkandidaat GLPG1972 bekend te maken. Daarbij draait het allemaal om onderzoeken in een vergevorderd stadium. Door de uitbraak van het coronavirus liep de rekrutering van proefpersonen wel enige vertraging op. Ook de start van enkele vroege onderzoeken zijn door de virusuitbraak wat uitgesteld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 88% zegt kopen 52 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 torro 8 mei 2020 08:48
  Beursblik: studieresultaten Galapagos ogen goed
  59 minuten geleden (vandaag 07:48:50)Dow Jones Newswires
  Jefferies vindt aandeel nog steeds koopwaardig.

  (ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Galapagos in het eerste kwartaal zijn relatief onbelangrijk, maar de studieresultaten die binnenkort gepubliceerd zullen worden ogen goed. Dit stelde analist Peter Welford van Jefferies in reactie op de kwartaalupdate van Galapagos.

  Over de resultaten zei Welford dat de omzet onder de verwachtingen lag, terwijl het onderliggende verlies grotendeels in lijn met de verwachtingen was.

  De cashburn werd door Galapagos neerwaarts bijgesteld met 20 miljoen euro naar 400 miljoen tot 430 miljoen euro, terwijl Jefferies op 441 miljoen mikte.

  Welford is optimistisch gestemd over de komende resultaten van de Fase III SELECTIE studie met filgotinib in ulceratieve colitis, terwijl de analist ook denkt dat de studie over artritis in het tweede jaarhelft goedgekeurd zal uitpakken.

  Jefferies handhaafde het koopadvies op Galapagos met een koersdoel van 210,00 euro.

  Het aandeel sloot donderdag voorafgaand aan de kwartaalupdate op 209,70 euro.

  Door: ABM Financial News.

  in
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare