Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street hoger na cijfers China en uitkeringen VS'

'Wall Street hoger na cijfers China en uitkeringen VS'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met winst. Meevallende cijfers over de Chinese export bieden steun aan het sentiment en drukken de zorgen over de economische schade door de coronacrisis naar de achtergrond. Verder gaat de aandacht van beleggers op Wall Street uit naar de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Ook worden veel bedrijfsresultaten verwerkt.

De nieuwe uitkeringsaanvragen kwamen vorige week uit op bijna 3,2 miljoen tegen ruim 3,8 miljoen een week eerder. Inmiddels hebben de afgelopen weken al circa 30 miljoen Amerikanen een uitkering aangevraagd. Door de crisis zijn bedrijven massaal gesloten en wordt veel personeel ontslagen. Loonstrookverwerker ADP maakte woensdag nog bekend dat in het Amerikaanse bedrijfsleven in april ruim 20 miljoen arbeidsplaatsen verloren zijn gegaan. De Amerikaanse overheid komt vrijdag met het officiële banenrapport, waarin ook de ontwikkelingen in de publieke sector worden meegenomen.

De Chinese overheid maakte bekend dat de export in april is gestegen, terwijl door economen op een daling was gerekend. Dat biedt hoop aan beleggers dat de wereldeconomie relatief snel kan herstellen van de impact van het coronavirus, ook nu steeds meer landen de beperkende maatregelen aan het versoepelen zijn.

Handelsakkoord

Verder waren er berichten dat Amerikaanse en Chinese onderhandelaars volgende week weer gaan praten over het voorlopige handelsakkoord tussen China en de VS. President Donald Trump had gedreigd het akkoord op te zeggen als Peking zich niet zou houden aan de voorwaarden van de overeenkomst.

Ook diverse bedrijven openden de boeken. Zo staan betalingsdienstverlener PayPal en taxi-app Lyft voorbeurs stevig op winst, dankzij meevallende kwartaalberichten en vooruitzichten. Andere fondsen die cijfers meldden waren onder meer hotelketen Hilton Worldwide, de maker van fitnessapparatuur Peloton Interactive, maaltijdbezorger Grubhub en oliebedrijf Apache.

De graadmeters in New York lieten woensdag een gemengd beeld zien. De Dow-Jonesindex eindigde 0,9 procent lager op 23.664,64. De brede S&P 500 daalde 0,7 procent tot 2848,42 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq klom juist 0,5 procent tot 8854 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 mei 2020 15:14
    6 weken op rij al hoger opening in de vs.
    Dat is geen nieuw nieuws meer denk ik, fraude meer, en prijs afspraken.

    Us hanteerd elke dag zelfde lijntjes, 0600 tot 0900 uur up
    en als us opening 200 tot 500 puntjes up.

    elke werkloze meer, kan de VS geen beroep doen op belasting betalen om de staatsschuld te verkleinen en de overheidsschot aan mega veel geld weg te werken de de FED uitgeeft.
  2. JaccoW 7 mei 2020 15:35
    " Dat biedt hoop aan beleggers dat de wereldeconomie relatief snel kan herstellen van de impact van het coronavirus, ook nu steeds meer landen de beperkende maatregelen aan het versoepelen zijn"

    Ja natuurlijk een failliet bedrijf is net zo snel weer opnieuw aan de gang. is gewoon een en al manipulatie en computerhandel.
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 7 mei 2020 21:49
    Ten minste 30 staten gaan gedeeltelijk weer open, waardoor sommige werklozen weer aan het werk zouden kunnen gaan.
    "We hebben in één keer veel banen verloren, maar we zullen ook veel banen in één keer terugkrijgen als grote bedrijven heropenen", aldus minister van Arbeid Eugene Scalia.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links