Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen klimmen op drukke cijferdag

Beurzen klimmen op drukke cijferdag

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen donderdag terrein. Een onverwachte stijging van de Chinese export en de versoepeling van de coronamaatregelen zorgden voor optimisme. Beleggers kregen daarnaast een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen. Op het Damrak werden de cijfers van Ahold Delhaize, DSM en ArcelorMittal goed ontvangen. De kwartaalberichten van Air France-KLM en BAM vielen echter tegen.

De AEX-index op Beursplein 5 stond rond het middaguur 1,4 procent in de plus op 512,44 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 702,39 punten. Parijs en Frankfurt stegen tot 0,8 procent. Londen won 0,7 procent na het besluit van de Bank of England om de rente onveranderd te laten.

ArcelorMittal (plus 3,5 procent) was koploper in de AEX. De staalmaker schrapte het dividend en zette het mes in de kapitaalinvesteringen om zijn buffers te versterken. Ahold Delhaize won 2,4 procent. Het supermarktconcern voerde de kwartaalwinst flink op dankzij hamsterende consumenten.

Galapagos

Biotechnoloog Galapagos, die later op de dag met cijfers komt, klom 3 procent. DSM won 2,2 procent. Het speciaalchemieconcern wist de lagere omzet van de materialendivisie, die veel klanten in de auto-industrie heeft, te compenseren door de verkopen van de voedingsdivisie, waardoor de kwartaalomzet gelijk bleef.

BAM raakte 6,4 procent kwijt in de MidKap. De bouwer boekte een lager kwartaalresultaat en waarschuwde voor de onzekerheden rond de pandemie. Volgens BAM is het noodzakelijk dat overheden de sector ondersteunen. Air France-KLM verloor ruim 4 procent na een nettoverlies van 1,8 miljard euro in het eerste kwartaal. De luchtvaartmaatschappij wordt net als sectorgenoten keihard geraakt door de coronacrisis. Concurrent IAG zakte 3,5 procent in Londen. Het moederbedrijf van British Airways en Iberia leed afgelopen kwartaal ook een miljardenverlies.

BT

Telecomconcern BT kelderde bijna 10 procent in Londen na het schrappen van het dividend en de vooruitzichten. Ook vrezen beleggers meer concurrentie voor BT doordat kabel- en telecomgiganten Liberty Global en Telefónica hun Britse activiteiten samenvoegen tot het grootste telefoon- en internetbedrijf van het Verenigd Koninkrijk. In Frankfurt dikte Zalando 9 procent aan. De webwinkel verwacht dankzij de coronacrisis stevig door te groeien.

De euro was 1,0789 dollar waard tegen 1,0802 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent duurder op 24,46 euro. Brentolie kostte 1,8 procent meer op 30,26 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:40 AEX beperkt verlies na vergeldingsactie Israël
  2. 09:12 AEX lager van start gegaan, slechts twee stijgers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 7 mei 2020 12:30
    Goldman Sachs heeft het advies voor het aandeel Randstad verhoogd van Verkopen naar Neutraal en het koersdoel van 39,00 euro naar 42,00 euro staan. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse zakenbank.

    De koers van het aandeel Randstad . Goldman Sachs meent dat de verhouding tussen risico en rendement inmiddels beter in balans is.

    Goldman Sachs verhoogde zijn ramingen op basis van de cijfers die de uitzender over maart bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal publiceerde. Die maandcijfers waren beter dan verwacht.

    Voor 2021 met 18 procent herstelt.
  2. [verwijderd] 7 mei 2020 12:44
    Ik denk er precies het zelfde over zoals Minister President het gister, 06-04-2020, had over de eerste golf.

    Deze golf is geweest en hebben wij als Nederland redelijk goed in beheersing gehouden, helaas is de tweede golf altijd het ergste en verwacht ik dan ook nog een flinke correctie na bekendmaking van de cijfers april/ mei en de chaos in Amerika.
  3. FairValue 7 mei 2020 13:12
    Eerste Default komt eraan. Reeds eerder geschreven. Kwestie van tijd voordat beurzen er op reageren.

    Van vandaag, Argentinië weer eens. Defaulten is ook een Zuid-Amerikaanse specialiteit. Een beetje land daar is minimaal al acht keer de bietenbrug op gegaan. Zwitserland en Nederland (alleen een haircut in 1815) zijn de enige landen op deze planeet die al zeker een eeuw bestaan en nog nooit failliet gingen.

    Ja, want ook tegenwoordige AA(A)'s als Duitsland, VS, Zweden, Australië, Oostenrijk, Denemarken, Japan, Frankrijk en VK zijn een of meerdere keren bust gegaan. En flink ook. Canada, Noorwegen en Finland weet ik even niet zo snel.

  4. Knarf 7 mei 2020 13:59
    Ik ben toch van mening van Fair Value wel degelijk een punt heeft. De waardes van aandelen zijn momenteel te hoog. Even twee voorbeelden. DSM staat op een kw van boven de 30 en de huidige koers is gelijk aan die van voor de corona-crisis. Ze durven geen outlook te geven dus winst zal m.i. niet hoger worden hetgeen impliceert dat kw nog hoger wordt.
    ASML ook een kw ultimo 2019 van 42. Lijkt me ook aan de hoge kant. Zo zijn er nog veel meer bedrijven die een kw hebben die historisch gezien hoog is. Bij dalende winsten neemt deze verhouding toe als koersen niet zakken.
    Ik herinner me het verhaal van F/Rite Air nog wel. Zoek maar eens op google de term F/Rite Air en neem dat verhaal mee in het achterhoofd als je naar de huidige waarderingen kijkt.
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,80 13:52
-4,56 -0,53%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links