Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaten DSM iets beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 7 mei 2020 09:58 | Views: 1.825

DSM 10:57

125,25 +0,35 (+0,28%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die DSM over het eerste kwartaal presenteerde, waren iets beter dan in doorsnee verwacht. Dat stellen analisten van KBC Securities, die opmerken dat zowel Nutrition als Materials enigszins beter uit de verf kwamen dan voorzien.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) van DSM bleef in de eerste drie maanden nagenoeg gelijk aan dat van een jaar eerder, terwijl marktvorsers van KBC hier een daling van 5 procent hadden verwacht. KBC is verder positief over de prognose voor voedingstak, die volgens DSM het aangepaste bedrijfsresultaat dit jaar met een middelhoog enkelcijferig percentage zal opvoeren. Overigens waagde DSM zich wegens de coronacrisis niet aan een vooruitzicht voor het bedrijf als geheel.

KBC blijft evenwel bij zijn hold-advies, omdat het aandeel DSM zijn potentiële waarde wel zo'n beetje zou hebben bereikt. Het koersdoel is 115 euro. DSM noteerde op de beurs in Amsterdam omstreeks 09.40 uur 3,6 procent hoger op 115,55 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 50% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare