Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Flink kwartaalverlies voor Van Lanschot Kempen

Gepubliceerd op 7 mei 2020 08:11 | Views: 3.709

Van Lanschot Kempen NV 03 jul

13,60 +0,16 (+1,19%)

DEN BOSCH (AFN) - Van Lanschot Kempen heeft in het eerste kwartaal door enkele incidentele posten vanwege marktvolatiliteit een flink verlies geleden. De vermogensbeheerder kwam eenmalig met een kwartaalbericht naar buiten met meer financiële informatie dan gebruikelijk, vanwege de coronacrisis.

Van Lanschot Kempen zette een nettoverlies van 10,5 miljoen euro in de boeken en spreekt van een ongekende impact van het coronavirus op de wereldwijde economieën, de financiële markten en de samenleving als geheel. De onderliggende activiteiten van met name de segmenten Private Banking en Asset Management ontwikkelen zich naar eigen zeggen goed. Ook zijn de kapitaal- en liquiditeitsratio's "onverminderd sterk".

Het financiële bedrijf zag de kosten zich in het eerste kwartaal volgens verwachting ontwikkelen. Het gaat wel een pakket aan kostenbesparende maatregelen doorvoeren. Het gaat daarbij onder andere om een vacaturestop, laat het bedrijf in een call met analisten weten. Ook worden overeenkomsten met extern personeel nog eens tegen het licht gehouden en perkt Van Lanschot kempen uitgaven aan IT-projecten in. "Door het nemen van deze maatregelen verwachten we het jaar, onder normale marktomstandigheden, positief te eindigen", aldus financieel topman Constant Korthout.

Van Lanschot stelt de uitkering van dividend uit, hoewel de winstuitkering nog wel op de agenda van de aanstaande aandeelhoudersvergadering staat. De uitbetaling zal in ieder geval niet voor 1 oktober gebeuren en alleen doorgaan als de grootste onzekerheden rond de coronapandemie zijn geweken en de kapitaalratio het toelaat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV 67% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Van Lanschot Kempen NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare