Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Mindere prestaties Kendrion geen verrassing'

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 09:53 | Views: 3.786

Kendrion 24 jan

21,00 +0,50 (+2,44%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat Kendrion het eerste kwartaal van het jaar met mindere prestaties op de proppen zou komen, komt niet geheel uit de lucht vallen. Dat schrijven kenners van ING in een rapport over de maker van elektromagnetische componenten. De omzet en het bedrijfsresultaat vielen evenwel nog lager uit dan waar rekening mee werd gehouden.

Kendrion zette een omzet in de boeken van 108,3 miljoen euro. Dat resultaat betekende een daling van 10 procent op jaarbasis. ING ging in deze uit van een omzetdaling van bijna 6 procent. Het bedrijfsresultaat viel met 12,7 miljoen euro, ook lager uit dan de 14,9 miljoen waar ING op rekende.

ING wijst op de eerdere waarschuwing die de leiding van Kendrion afgaf over de afzwakkende automarkt en de niet al te rooskleurige vooruitzichten voor die sector. Daarbovenop komen nu ook de oplopende handelsspanningen tussen de VS en China, die de auto-industrie mogelijk parten zullen spelen, aldus ING.

Zaken op orde

De bankkenners wijzen er op dat Kendrion als bedrijf de zaken goed op orde lijkt te hebben, maar dat de cyclus de maker van elektromagnetische componenten momenteel tegen zit. Al met al was de handelsupdate geen reden voor ING om aan het hold-advies en het koersdoel van 23 euro te tornen. De analisten gaan wel uit van een negatieve koersreactie.

Het aandeel Kendrion noteerde dinsdag omstreeks 09.40 uur 2,2 procent lager op 20,30 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Kendrion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links