Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verdere groei brillenreus EssilorLuxottica

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 09:07 | Views: 1.330

GrandVision 18 jul

24,60 +1,70 (+7,42%)

CHARENTON-LE-PONT (AFN) - Brillen- en lenzenreus EssilorLuxottica heeft zijn omzet in het eerste kwartaal opgekrikt. Daaruit blijkt dat het concern verdere groei kan laten zien ondanks de onenigheid in de top van het fusiebedrijf. EssilorLuxottica ontstond vorig jaar uit de samenvoeging van een Italiaans en een Frans optiekbedrijf.

De kwartaalopbrengsten bedroegen 4,2 miljard euro, wat neerkomt op een stijging met 7,5 procent vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. Het concern bevestigde verder zijn eerder afgegeven financiële verwachtingen. Er werden geen winstcijfers naar buiten gebracht.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat het rommelt in de top van EssilorLuxottica. Bij de fusie tussen Essilor en Luxottica zouden beide bedrijven evenveel invloed krijgen. Maar voorzitter Leonardo Del Vecchio, tevens oprichter van Luxoticca, en Essilor-topman Hubert Sagnières, nu vice-voorzitter van het fusiebedrijf, beschuldigen elkaar ervan de overhand te willen krijgen. Del Vecchio stapte om de kwestie zelfs naar een internationale geschillencommissie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
GrandVision

Gerelateerd

GrandVision

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord