Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Air France-KLM afgestraft op kalm Damrak

Air France-KLM afgestraft op kalm Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten maandag weinig beweging zien. De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke Londense beurs gesloten bleef. Op het Damrak kreeg Air France-KLM harde klappen na het aangekondigde vertrek van topman Jean-Marc Janaillac. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie leed het grootste koersverlies in jaren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur nagenoeg onveranderd op 555,76 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 788,73 punten. De beurs in Frankfurt won 0,4 procent en Parijs klom 0,1 procent.

Air France-KLM kelderde bijna 12 procent in de MidKap. Volgens analisten is het voortbestaan van de luchtvaartcombinatie uitdagender geworden na het vertrek van de topman. Janaillac had zijn lot verbonden aan de uitkomst van een stemming over het finale loonbod aan de werknemers van Air France. Het aandeel verloor vrijdag al flink na teleurstellende cijfers en een waarschuwing voor de rest van het jaar vanwege de stakingen bij Air France.

Nestlé

Sterkste stijger bij de middelgrote bedrijven was metalenspecialist AMG met een plus van 2 procent. Technologiegroep TKH (min 1,8 procent) noteerde ex-dividend. In de AEX noteerde Philips (min 2,1 procent) ex-dividend. Biotechnoloog Galapagos ging aan kop met een winst van meer dan 1 procent.

In Zürich klom Nestlé 0,8 procent. Het Zwitserse levensmiddelenconcern gaat wereldwijd de producten van Starbucks verkopen buiten de filialen van de populaire Amerikaanse koffieketen. De eigenaar van Nespresso en Nescafé betaalt Starbucks eenmalig 7,2 miljard dollar voor de samenwerking.

Hannover Re won ruim 1 procent in Frankfurt. De Duitse herverzekeraar bevestigde zijn winstdoelstellingen voor het lopende jaar.

Euro

Ook de olieprijzen werden in de gaten gehouden. De Amerikaanse president Donald Trump beslist deze week of hij de nucleaire deal van zijn voorganger Barack Obama met Iran uit 2015 in ere houdt. Trump zinspeelt al tijden op hernieuwde sancties tegen het land, dat hij ervan verdenkt heimelijk aan kernwapens te werken.

De dreiging van nieuwe economische sancties tegen Iran stuwde de olieprijs. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 70,45 dollar. Dat is het hoogste niveau sinds november 2014. Brentolie steeg 0,9 procent in prijs tot 75,57 dollar per vat. De euro was 1,1927 dollar waard, tegen 1,1938 dollar op vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. baloub1 7 mei 2018 12:04
    [quote alias=Kaviaar id=10814947 date=201805071159]
    Als AF KLM op zou houden te bestaan, dan kunnen de stakende piloten thuis verder staken.

    Ik zie het aandeel nog naar de € 5 gaan.
    De tweede kwartaalcijfers zijn net zo slecht met veel stakingsdagen.

    Vive La France, ughhhe ughhee
    Ach weer iemand die “nooit” commentaar levert. Vind je jezelf niet geweldig,
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 24 apr
    874,02
    -0,09% -0,77
  2. 9,964
    +0,30% +0,030

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links