Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street zet opmars voort

Gepubliceerd op 7 april 2020 19:48 | Views: 4.807

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie op winst. Daarmee werd voortgeborduurd op de sterke koerswinsten van een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie biedt steun aan het sentiment. Door de omvangrijke steunmaatregelen lijken beleggers ook bereid om meer risico's te nemen.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.45 uur (Nederlandse tijd) 2,6 procent hoger op 23.249 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 2,2 procent vooruit tot 2722 punten en techbeurs Nasdaq won 1,5 procent tot 8028 punten.

Volgens de gouverneur van de staat New York lijken maatregelen om verspreiding van het virus in te dammen effect te sorteren. Ondanks de positieve berichten liep het dodenaantal in New York hard op. De staat telde de afgelopen 24 uur met 731 nieuwe sterfgevallen het hoogste aantal tot nu toe sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus daar.

Olieprijzen

De olieprijzen stegen de voorbije dagen door de hoop dat Rusland en Saudi-Arabië later deze week een wapenstilstand kunnen sluiten in hun prijzenoorlog en de productie gaan verlagen. De VS verlaagden zelf de eigen verwachtingen voor de olieproductie dit jaar. Olie- en gasconcern ExxonMobil gaf aan het mes te zetten in zijn investeringen door de sterke prijsval van olie de laatste weken. Het aandeel won 5,3 procent. Oliedienstverlener Halliburton (plus 4,6 procent) liet weten dat het salaris van het topmanagement wordt verlaagd en dat banen worden geschrapt.

Levensmiddelenproducent Kraft Heinz won 4,3 procent. Het concern heeft zijn verkopen de laatste tijd stevig opgevoerd dankzij de coronacrisis. Kraft Heinz denkt flink te profiteren van het massale gehamster vanwege de coranapandemie.

Verizon

Telecomgigant Verizon (plus 1,7 procent) maakte bekend voorlopig vrijwel geen internet meer aan te leggen. Het gaat dan om installaties waarbij een medewerker ter plaatse moet komen. Door de coronapandemie worden ook reparaties bij klanten tot een minimum beperkt.

Verder bleek het vertrouwen van kleine Amerikaanse ondernemers door de coronacrisis is gekelderd. Ook nam het aantal vacatures af. Door de crisis zijn veel bedrijven gesloten en is er minder vraag naar nieuw personeel.

De euro was 1,0895 dollar waard, tegen 1,0907 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,2 procent minder op 25,49 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 32,76 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 77% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Alexander 7 april 2020 22:11
  Mijn stelling:

  1) Als je de afgelopen weken de juiste visie had op de economie heb je nu mogelijk onterecht schade of minder winst in je portefuille.

  2) Als afgelopen weken een onjuiste visie had op de economie ben je nu mogelijk onterecht rijker geworden.

  3) Weet je vooraf dat VS de beurs gaat manipuleren dan heet je Trump óf je bent een van de mensen in het hogere netwerk waarvan inmiddels bewezen is dat er voorkennis is gedeeld en heb je daar zeker voordeel bij gehad.

  Als er in Nederland een bedrijf aandeelhouders belazert (en we hebben vele voorbeelden, zie VEB) kun je daar een zaak voor starten. Belazert BV VS je, dan wordt er niets eens over gesproken.

  De economie is vooralsnog voorlopig totaal onbelangrijk is in relatie tot de beurs en dát is eigenlijk een hele slechte ontwikkeling.

 2. MD2018 7 april 2020 22:28
  quote:

  Uper schreef op 7 april 2020 22:15:


  [...]

  even een bericht over een eventuele olie deal en BAM, weg shorts


  Ik heb mijn puts voor op tijd eruit gegooid, durfde niet overnight te laten staan. Daar heb ik echt heel veeel geld op verloren. De US en voornamelijk Trump zijn niet te voorspellen. Ook het geval Olie waar zomaar een deal kan komen en de eventuele extra gelden van de ECB kunnen het sentiment gewoon nog positiever maken. Economisch en reeel is de beurs niet meer, veel al speculatie en opgepomt = geleend / gratis geld....

  Succes morgen, ik verwacht een flat opening dan maar kijken wat de US futs doen..
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare