Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ahold Delhaize voorziet flink hogere kwartaalomzet dankzij corona

Gepubliceerd op 7 april 2020 18:48 | Views: 5.106 | Onderwerpen: levensmiddelen

Ahold Delhaize 27 mei

22,28 +0,01 (+0,04%)

ZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize voorziet dankzij het massale gehamster door de coronapandemie een flinke omzetstijging in zijn cijfers over het eerste kwartaal. Het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn en Bol.com wist zijn verkopen de afgelopen tijd stevig op te krikken.

Volgens een nieuwe prognose is de omzet waarschijnlijk met 15 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Het gaat om een vooruitblik op de kwartaalcijfers die pas begin mei naar buiten komen.

Gecorrigeerd voor onder meer brandstofprijzen en veranderingen in winkelaantallen, stegen de Europese verkopen met ongeveer een tiende, zegt het bedrijf op basis van een inschatting. In de Verenigde Staten rekent Ahold Delhaize op een toename van de vergelijkbare omzet met 14 procent.

Onzekerheid

Ook voor de winst ziet het beeld er goed uit. "We verwachten dat de onderliggende operationele marge in het eerste kwartaal hoger zal zijn dan het voorgaande jaar", zegt topman Frans Muller.

Toch handhaaft de grootgrutter uit Zaandam voorlopig zijn eerder gestelde winstverwachting voor het hele jaar. Volgens Muller zorgt de virusuitbraak voor veel onzekerheid en is het eigenlijk nog te vroeg om te in voorspellen hoe dit bijvoorbeeld belangrijke lokale merken en andere zaken zal beïnvloeden.

Extra kosten

Ook speelt mee dat supermarkten de laatste tijd extra kosten moeten maken in verband met maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Muller acht het niet heel waarschijnlijk dat Ahold Delhaize zijn sterke marges van het eerste kwartaal ook in de rest van het jaar kan vasthouden.

Anders dan bij veel andere bedrijven is het bij Ahold Delhaize niet nodig om te snijden in het dividend over 2019. Sterker nog, dit gaat met bijna 9 procent omhoog vergeleken met een jaar terug. Het bedrijf gaat komende tijd ook gewoon verder met zijn lopende aandeleninkoopprogramma.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 67% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mr.Windows 7 april 2020 18:53
  Poeh dat is nog eens een persbericht. Still going strong. Groot gedeelte van de omzet in de USA, Nummer 1 in NL. Bol.com doet het ook goed. Laat jumbo maar met de hema rotzooien gezien de huidige berichten. En gewoon dividend uitkeren incl. inkoop aandelen. Ik ben blij met mijn aandelen AholdDelhaize! Goed bezig Zaandam!
 2. skymansky 7 april 2020 19:42
  Ik ben geen analist maar met een netto marge van zo`n 2.66% als ik het goed heb uitgerekend (disclaimer zie opening opmerking) lijkt me een koersdoel verhoging en een strong-buy advies door verschillende volgers niet onwaarschijnlijk.

  En hoezo verschoven omzet? de mensen gaan na de crises niet extra vaak uit eten om het in te halen, ik denk eerder het tegenovergestelde want een hoop mensen worden in hun portemonnee geraakt en zullen minder vaak de deur uit gaan.
 3. forum rang 6 @iPlof 7 april 2020 20:05
  Ik zie ook verdacht veel AH boodschappen op mijn bank afschriften..
  Verder gun ik het ze van harte want het is een goede supermarkt en ze hebben zich enorm teruggevochten al jaren lang na het debacle met flopman van der Hoeven destijds, toen het aandeel zelfs even 2,50 noteerde.

  Maar die aandeleninkoop lijkt me een beetje teveel van het goede, nu hele sectoren door dat dat soort geintjes acuut in de problemen zitten en de burger moet bijspringen niet echt een sterk signaal.
 4. eugenenl 7 april 2020 20:57
  quote:

  skymansky schreef op 7 april 2020 19:42:


  Ik ben geen analist maar met een netto marge van zo`n 2.66% als ik het goed heb uitgerekend (disclaimer zie opening opmerking) lijkt me een koersdoel verhoging en een strong-buy advies door verschillende volgers niet onwaarschijnlijk.

  En hoezo verschoven omzet? de mensen gaan na de crises niet extra vaak uit eten om het in te halen, ik denk eerder het tegenovergestelde want een hoop mensen worden in hun portemonnee geraakt en zullen minder vaak de deur uit gaan.


  Goede conclusie!
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare