Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moederbedrijf WeWork sleept SoftBank voor rechter

NEW YORK (AFN/RTR) - We Company, het moederbedrijf van verhuurder van kantoorruimte WeWork, sleept zijn grootste aandeelhouder SoftBank Group voor de rechter. De Japanse investeerder zag vorige week af van zijn geplande investering van 3 miljard dollar in extra aandelen van WeWork. Daarmee heeft SoftBank een bestaand contract geschonden, vindt We Company.

SoftBank had er eerder mee ingestemd om de aandelen te kopen van onder meer voormalig WeWork-baas Adam Neumann als onderdeel van een reddingspakket voor WeWork. Maar half maart werd bekend dat niet aan de voorwaarden voor die deal is voldaan. Daarop zette SoftBank na het aflopen van de deadline donderdag een streep door de overeenkomst.

We Company wil dat SoftBank alsnog doorzet met de aankoop van de aandelen. Anders moet de investeerder met financiële compensatie komen, zo klinkt het.

Groeibriljant

SoftBank blijft, ondanks de gewijzigde plannen, volledig toegewijd aan het succes van WeWork, zo werd gemeld. De investeerder zette sinds oktober belangrijke stappen om het bedrijf te versterken. Ook wordt gewerkt aan een strategisch plan voor WeWork met een nieuw management.

WeWork stond tot vorig jaar te boek als een groeibriljant. Toen het bedrijf een beursgang najoeg, kwamen investeerders er achter dat het bedrijf geen duidelijk pad richting winstgevendheid had. Ook raakte topman Neumann in opspraak omdat hij onder meer zijn familie belangrijke posities gaf en met een eigen bedrijf vastgoed kocht dat hij daarna aan WeWork doorverkocht.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links