Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chipmaker NXP verliest omzet vanwege coronavirus

Chipmaker NXP verliest omzet vanwege coronavirus

EINDHOVEN (AFN) - De Nederlandse chipproducent NXP Semiconductors heeft vorig kwartaal vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus minder omzet in de boeken gezet. Dat meldde het in New York genoteerde beursfonds op basis van voorlopige cijfers. NXP zag de vraag naar zijn chips terugzakken met name toen het longvirus toesloeg in Europa en de Verenigde Staten.

NXP kwam al begin maart met een omzetwaarschuwing na problemen in zijn toeleveringsketen vanwege overheidsmaatregelen tegen Covid-19 in China. Maar de verspreiding van de ziekte naar Westerse landen raakte vervolgens de vraag naar chips. Met name autobouwers, die hun productie staakten en makers van smartphones namen minder chips af. Ook andere industriële bedrijven matigden hun aankopen. Als gevolg gingen de opbrengsten van de chipmaker in het eerste kwartaal met 3,5 procent omlaag tot ruim 2 miljard dollar, vergeleken met een jaar geleden. Op kwartaalbasis bedroeg de daling 12 procent.

Het bedrijf benadrukt dat de definitieve cijfers nog sterk kunnen afwijken van de voorlopige resultaten. Het concern komt met een definitieve handelsupdate op 27 april. Dat wordt ook het moment om de prognose over het tweede kwartaal te geven, aldus NXP.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML
NXP Semiconductors NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links