Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winkelverkopen Italië in de lift voor lockdown tegen virus

ROME (AFN) - De winkelverkopen in Italië gingen in februari omhoog, kort voordat het hele land in lockdown ging vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat meldde het Italiaanse statistiekbureau. Italianen gingen boodschappen hamsteren in aanloop naar de quarantainemaatregelen.

Volgens het statistiekbureau stegen de detailhandelsverkopen met 0,8 procent in vergelijking met een maand eerder. Zowel de verkoop van levensmiddelen als non-foodproducten nam toe. Economen hadden juist op een daling van de winkelverkopen gerekend.

De landelijke lockdown werd op 9 maart aangekondigd door de Italiaanse regering, nadat eerst vergaande noodmaatregelen werden getroffen in de noordelijke regio Lombardije. Veel winkels zijn nu gesloten. Mogelijk worden de noodmaatregelen voor heel Italië verlengd tot 4 mei.

In vergelijking met een jaar eerder stegen de winkelverkopen in Italië met 5,7 procent. Daarbij zat vooral de verkoop van voedsel en andere levensmiddelen duidelijk in de lift. Maar ook huishoudelijke producten zoals bijvoorbeeld toiletpapier en schoonmaakmiddelen werden duidelijk meer verkocht.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links