Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Focus Kendrion op controleren kosten'

Gepubliceerd op 7 april 2020 09:59 | Views: 1.941

Kendrion 12:44

15,24 +0,22 (+1,46%)

AMSTERDAM (AFN) - Kendrion is volop bezig met het controleren van de kosten en het managen van de kasstroom, middenin de coronacrisis die het bedrijf stevig raakt. Dat constateren kenners van ING. De producent van elektromagnetische componenten heeft alle grote bekende bedrijven uit de autosector als klant, zoals BMW, Daimler, Volkswagen, PSA en Volvo, en die worden hard geraakt door het virus.

Kendrion kondigde dinsdag aan zijn dividendvoorstel in te trekken als voorzorgsmaatregel tegen de coronacrisis. Volgens het bedrijf is er een negatieve impact op de omzet en orderontvangst in Europa en de Verenigde Staten door het tijdelijk stilleggen van veel autofabrieken. Het bedrijf heeft verschillende maatregelen genomen om de crisis het hoofd te bieden, waaronder extra kostenbesparingen. Zo heeft het management ingestemd met een tijdelijke verlaging van het salaris.

Kendrion stelt verder dat de industriële activiteiten in China tot dusver een beperkte impact merken van de coronacrisis. Het is nu nog te vroeg om in te schatten wat de uiteindelijke gevolgen voor de financiële prestaties zullen zijn. De liquiditeitspositie van de onderneming is robuust en Kendrion heeft er vertrouwen in dat de druk van de crisis kan worden weerstaan. ING merkt op dat de onderneming wat betreft het testen van zijn bankconvenanten mogelijk een 'covenant holiday' of vrijstelling krijgt.

Het aandeel Kendrion, waarop de analisten een buy-advies hebben, stond omstreeks 09.50 uur 6,3 procent hoger op 10,24 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare