Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kendrion trekt dividendvoorstel in

Gepubliceerd op 7 april 2020 08:06 | Views: 1.879

Kendrion 12:44

15,24 +0,22 (+1,46%)

ZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion trekt zijn dividendvoorstel in als voorzorgsmaatregel tegen de coronacrisis. Volgens het bedrijf is er een negatieve impact op de omzet en orderontvangst in Europa en de Verenigde Staten door het tijdelijk stilleggen van veel autofabrieken.

Kendrion was van plan een dividend van 0,25 euro per aandeel voor te stellen. Het bedrijf heeft verschillende maatregelen genomen om de crisis het hoofd te bieden, waaronder extra kostenbesparingen. Zo heeft het management ingestemd met een tijdelijke verlaging van het salaris.

Kendrion stelt verder dat de industriële activiteiten in China tot dusver een beperkte impact merken van de coronacrisis. Het is nu nog te vroeg om in te schatten wat de uiteindelijke gevolgen voor de financiële prestaties zullen zijn. De liquiditeitspositie van de onderneming is robuust en Kendrion heeft er vertrouwen in dat de druk van de crisis kan worden weerstaan. Kendrion houdt ook vertrouwen in zijn zakelijke fundamenten voor de periode na de crisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare