Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kroger ziet winst en omzet teruglopen

Gepubliceerd op 7 maart 2019 14:54 | Views: 2.029

Ahold Delhaize 17:35

22,68 +0,40 (+1,80%)

CINCINNATI (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse supermarktketen Kroger heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet in de boeken gezet. Dat meldde de branchegenoot van Ahold Delhaize bij de presentatie van zijn resultaten. Kroger zit in het eerste jaar van zijn driejarige reorganisatie en maakt daardoor meer kosten.

Kroger zag zijn omzet vorig kwartaal, dat tot 2 februari liep, met bijna 10 procent dalen tot 28 miljard dollar ten opzichte van een jaar eerder. Op vergelijkbare basis, exclusief brandkosten en fusies en overnames, gingen de opbrengsten wel 1,6 procent omhoog. Onder de streep hield de supermarktketen 259 miljoen dollar over. Dit is drie keer minder dan een jaar geleden. De onderneming gaf meer geld uit aan digitalisering en beloningen voor het personeel.

In een poging om sneller te groeien, voert Kroger prijzenverlagingen door en verbouwt het zo'n duizend winkels. Ook digitale activiteiten worden gecentraliseerd. Kroger lijdt onder fikse concurrentie van onder andere Amazon. De techreus liet onlangs nog weten om meer supermarkten te openen, naast zijn bestaande netwerk van Whole Foods-winkels.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare