Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chris Oomen weg als topman DSW

Gepubliceerd op 7 mrt 2019 om 14:07 | Views: 2.864

Aegon 24 mei

4,16 +0,06 (+1,34%)

SCHIEDAM (AFN) - Chris Oomen (70) stapt op als directeur van zorgverzekeraar DSW. Hij wordt per 1 juni opgevolgd door Aad de Groot (54), die vijf jaar geleden in de directie van het bedrijf kwam.

Oomen werkt al meer dan veertig jaar bij DSW en is daar sinds 1987 de topman. Waarom hij vertrekt, is niet bekendgemaakt.

,,Als je de energie hebt, nieuwsgierig blijft, het werk leuk vindt en de organisatie zo succesvol is, is er weinig reden om met het werk te stoppen. Toch is bij mij inmiddels de mening tot overtuiging gerijpt dat het een goed moment is om mijn actieve loopbaan bij DSW te beëindigen'', zei Oomen tegen zijn personeel.

In het nieuws

Volgens DSW heeft Oomen altijd het algemeen belang van de gezondheidszorg vooropgesteld en daarmee ,,een belangrijke bijdrage geleverd aan de toegankelijkheid en de betaalbaarheid van de zorg voor iedereen''.

In de afgelopen jaren kwam de topman vaak in het nieuws, onder meer met kritiek op andere zorgverzekeraars. Ook had de miljonair eerder gezegd dat hij zijn volledige salaris weggeeft aan goede doelen en zijn personeel. Oomen pleit er ook al langer voor om het vrijwillig eigen risico af te schaffen. Daarmee zou voor iedereen de premie flink omlaag kunnen. Oomen noemde het eerder oneerlijk dat gezonde klanten een premievoordeel krijgen door hun eigen risico flink op te hogen.

DSW maakt ieder jaar traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar zijn premie voor het volgende jaar bekend. Daarmee bepaalt Oomen al jaren de trend voor de richting van de premies.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Aegon 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
sjaak1918
1
Jammer, maar gezien de leeftijd (70) begrijpelijk.
Oomen kent de markt en zijn klanten, had niet de arrogantie van de grote zorgverzekeraars, leverde service i.p.v. bureaucratie en stond altijd met beide benen op de grond.
We hebben in Nederland meer van dit soort mensen nodig!
FairValue
0
Wat heeft dit met Aegon te maken? Is DSW onderdeel van Aegon of gaat Oomen naar Aegon?!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links