Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Deutsche Bank zet mes in bonussen

Gepubliceerd op 7 maart 2019 09:16 | Views: 2.095

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 29 mei

7,55 -0,27 (-3,39%)

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank snijdt naar verluidt in zijn bonuspot. Veel medewerkers krijgen een lagere uitkering en enkele bankiers in New York en Londen krijgen helemaal niks, aldus ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

De geldpot voor bonussen komt over 2018 uit op een kleine 2 miljard euro. Dat is 10 tot 15 procent minder dan een jaar eerder. De uiteindelijke omvang van de uitbetaalde bonussen wordt later bekendgemaakt bij de publicatie van het jaarverslag.

Uitzonderingen zijn er ook. Bankiers wiens bonus is gegarandeerd worden ontzien en sterk presterende medewerkers krijgen een verhoging. Deutsche Bank beleefde een lastig jaar. Hoewel op jaarbasis een winst in de boeken werd gezet, kwam het verlies in het vierde kwartaal hoger uit dan voorzien. Vooral de handelstak deed het in die periode veel slechter. Ook kwam het financiële concern negatief in het nieuws, bijvoorbeeld door een inval van de Duitse justitie eind november.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

DEUTSCHE BANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. BBosman 7 maart 2019 09:58
  quote:

  Bullie & Yogi Bear schreef op 7 maart 2019 09:52:


  Snijden in de bonussen .....
  Dat men zich zelf nog steeds bonussen toekoent bij de Deutsche Bank is niet uit te leggen, ronduit belachelijk maar eigenlijk eerder crimineel.
  Dat het grotere geheel slecht presteert, wilt niet zeggen dat iedereen binnen de bank dat doet. Er zullen vast lui tussen zitten die excelleren. Als je daar in gaat snijden, graaf je echt je eigen graf.
 2. Bullie & Yogi Bear 7 maart 2019 10:20
  quote:

  BBosman schreef op 7 maart 2019 09:58:


  [...]Dat het grotere geheel slecht presteert, wilt niet zeggen dat iedereen binnen de bank dat doet. Er zullen vast lui tussen zitten die excelleren. Als je daar in gaat snijden, graaf je echt je eigen graf.


  Hun eigen graf hebben ze allang gegraven, naar alle waarschijnlijkheid als gevolg van hun bonuscultuur.
  Bonuscultuur is niet goed te praten indien je als bedrijf niet presteerd. Als er al als onderneming goed gepresteerd wordt doe je dat als geheel bedrijf en zouden alle medewerkers extra beloond mogen worden en niet enkel de top want anders mogen die ook wel eens een paar jaar zonder salaris arbeid verrichten.
  Het kan er bij mij niet in dat de top zichzelf bonussen toekent terwijl er zwaar verlies wordt geleden en de middenklasse en bedienend personeel gewoon afgestraft wordt met ontslag of dreiging hiervan en zonder loonsverhoging wordt afgescheept.
  Als ik extra inkomen verkrijg door extra overwerk uit tevoeren geniet heel mijn gezin van dit extraatje en niet alleen ikzelf!
  Er wordt immers van mijn vrouw en kinderen ook iets extra gevraagd omdat ik er op dat moment niet voor hun kan zijn.
  Er bestaat ook nog zoiets als transparantie, verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie en dat is helaas bij de meeste topbestuurders ver te zoeken ook al weet ik dat er ook wel degelijk uitzonderingen op zijn.
  Mijn sympathie kan het in ieder geval niet opbrengen
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare