Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam noteert kleine plus

Beurs Amsterdam noteert kleine plus

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam stond woensdag in de middaghandel licht hoger, terwijl in de rest van Europa ook overwegend winsten waren te zien. Beleggers kauwden nog na op het aangekondigde vertrek van Gary Cohn, de economisch topadviseur van president Trump. Verder kwamen er meevallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt en op het Damrak werden resultaten verwerkt van onder meer Corbion.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middag een winst van 0,2 procent op 529,51 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 813,34 punten. Frankfurt won 0,7 procent en Londen ging 0,2 procent vooruit. Parijs daalde 0,1 procent.

Corbion was de grootste daler bij de middelgrote bedrijven met een min van 6,6 procent. Het biochemiebedrijf haalde afgelopen jaar een lagere winst, mede door tegenvallende verkopen bij de tak die bakkersingrediënten maakt. Corbion wijzigde de doelstellingen tot en met 2021 echter niet. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM was koploper in de MidKap met een winst van 4,6 procent.

Altice

Kabel- en telecombedrijf Altice, dat dinsdag de dag nog afsloot als grootste stijger in de AEX, stond nu onderaan met een verlies van 1,8 procent. Grootste stijger in de AEX was industrieel toeleverancier Aalberts Industries met een plus van ruim 2 procent.

Bij de kleinere fondsen dikte Hunter Douglas 3,6 procent aan. De raambekleder publiceerde meevallende resultaten. Biotechnologiebedrijf Pharming kreeg met zijn cijfers de handen van beleggers niet op elkaar. Het aandeel zakte 8,5 procent.

Deutsche Post

In Frankfurt werd post- en pakketbezorger Deutsche Post DHL 0,4 procent lager gezet na publicatie van jaarcijfers. Ook automakers als Volkswagen (min 1,4 procent) en Daimler (min 0,6 procent), die naar verwachting te lijden krijgen van Trumps importtarieven, stonden in het rood.

Het Duitse mediabedrijf ProSiebenSat.1 (plus 1,2 procent) stelde zich aan boekhoudregels te houden en zich te richten op het minder afhankelijk worden van advertentie-inkomsten. De afgelopen dagen leverde het aandeel fors in na een rapport van een kritische aandeelhouder. In Londen maakte Rolls-Royce een koerssprong van 12 procent na beter dan verwachte resultaten van de Britse vliegtuigmotorenmaker.

De euro noteerde 1,2409 dollar, tegen 1,2407 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent minder op 62,14 dollar. Brentolie zakte 0,6 procent in prijs tot 65,41 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links