Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMF: niemand gebaat bij handelsoorlog

Gepubliceerd op 7 mrt 2018 om 11:54 | Views: 1.759 | Onderwerpen: IMF

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Niemand is gebaat bij een handelsoorlog. Daarvoor waarschuwt topvrouw Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ze reageert daarmee op de plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om importheffingen op staal en aluminium in te voeren.

Lagarde vreest ook voor de handelsbarrières die andere landen mogelijk opwerpen en de impact daarvan op de wereldwijde economische groei. Deze bestempelde Lagarde als ernstig. Ze hoopt dat Trump zijn plannen niet doorvoert. ,,Over het algemeen levert een handelsoorlog alleen maar verliezers op, aan beide kanten", aldus de Française.

Trump houdt, ondanks aanzwellende kritiek op zijn plannen, voet bij stuk. Hij waarschuwde de Europese Unie voor een ,,fikse belasting" voor het niet eerlijk handelen met de Verenigde Staten. Het grote handelstekort van de VS noemde de president een belangrijke reden waarom de VS een eventuele handelsoorlog zouden 'winnen'.

Verenigd Koninkrijk

Vanuit het Verenigd Koninkrijk is met teleurstelling gereageerd op de beslissing van Trump. De Britse regering is in afwachting van verdere details. ,,We zijn duidelijk teleurgesteld over de intentie van de president, maar we weten nu nog niet exact wat er concreet staat te gebeuren", aldus onderminister Greg Hands.

Ook de Australische premier Malcolm Turnbull wijst er op dat een handelsoorlog geen winnaars kent. Hij dringt er bij andere landen op aan om geen vergeldingsmaatregelen te nemen in een reactie op de importheffingen.

Gerelateerd

IMF

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links