Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corbion houdt dividend op peil

AMSTERDAM (AFN) - Corbion houdt onlangs een daling van de winst in 2017 het dividend op peil. Het biochemiebedrijf kampte afgelopen jaar met tegenvallende verkopen bij de tak die bakkersingrediënten maakt. Daardoor daalde de de omzet met ruim 2 procent tot 892 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) voor eenmalige posten zakte met 3,5 procent naar 164 miljoen euro.

De bakkerijdivisie was gedurende heel 2017 de achilleshiel van Corbion, onder meer door problemen met het vriesdeeg dat het onderdeel levert aan bakkers. Mede dankzij maatregelen die het bedrijf daarop nam, is volgens topman Tjerk de Ruiter de bodem nu in zicht. ,,Wij verwachten dat de omzet later dit jaar weer gaat groeien'', zei hij in een toelichting.

Corbion hield onder de streep een kleine 85 miljoen euro over, bijna een vijfde minder dan in 2016. Het producent van onder meer voedingsingrediënten stelt desondanks voor per aandeel 0,56 euro dividend uit te keren, evenveel als een jaar eerder. Het bedrijf herhaalde daarnaast de doelstellingen die het in november uitsprak voor de jaren tot en met 2021.

Lagere suikerprijzen

Corbion kondigde destijds aan dat het de komenden jaren harder wil groeien dan de laatste tijd het geval was. Het mikt op een autonome toename van de omzet met 3 tot 6 procent per jaar in de periode tot en met 2021. Afgezien van eenmalige posten moet de marge daarbij rond de 19 procent blijven liggen. Afgelopen jaar was dat 18,4 procent, in 2016 nog 18,7 procent.

Om die doelen te bereiken zet het bedrijf zwaarder in op bakkersingrediënten, met name in Amerika, en op uitbreiding van het aanbod aan onder meer conserveringsmiddelen voor vlees. Ook gaat Corbion de komende tijd meer investeren in onderzoek en ontwikkeling. De uitgaven daaraan zullen oplopen naar 3 tot 4 procent van de omzet.

Dit jaar verwacht Corbion vanaf de zomer te gaan profiteren van de lagere suikerprijzen. Dat positieve effect wordt evenwel weer tenietgedaan door stijgende prijzen van diverse hulpchemicaliën en vitamines. Het bedrijf bevestigt de vooruitzichten voor groei en winstgevendheid in 2018 die het in november al uitsprak.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 apr Corbion rondt verkoop emulgatortak af
  2. 04 mrt Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Corbion

18,890 17:35
+0,160 +0,85%
Premium

Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links