Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Britse export naar EU bijna twee derde lager in januari'

Gepubliceerd op 7 februari 2021 14:34 | Views: 3.311 | Onderwerpen: Europa, Groot-Britannië

LONDEN (ANP/DPA) - De Britse export naar de Europese Unie is in januari meer dan twee derde gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. De daling is niet alleen het gevolg van de coronapandemie, maar wordt voor een groot deel veroorzaakt vanwege extra papierwerk en controles die nodig zijn omdat het Verenigd Koninkrijk niet langer bij de Europese interne markt hoort.

Dat meldt de Britse zondagskrant The Observer op basis van gegevens van de transportbranchevereniging in het Verenigd Koninkrijk, de Road Haulage Association (RHA).

RHA-topman Richard Burnett zegt in de krant dat veel vrachtwagens die producten vanuit Europa meenemen leeg terugkomen, omdat veel Britse bedrijven nu niet eens proberen om te exporteren naar de EU. Burnett vindt ook dat er veel te weinig Britse douanemedewerkers zijn. Volgens de topman zijn er maar 10.000, een vijfde van wat nodig zou zijn om de boel efficiënt te laten verlopen.

Er wordt gevreesd voor nog meer dalingen wanneer de Britten in juli beginnen met controles op de import van Europese goederen. Daarnaast gelden strengere reisregels die ook voor verdere vertragingen kunnen zorgen: vrachtwagenchauffeurs die vanuit het VK naar Frankrijk reizen via de Kanaaltunnel moeten nu een negatieve coronatest kunnen laten zien.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare