Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street eindigt week in mineur om virusvrees

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan, waarmee een einde komt aan een dagenlange reeks winstbeurten op Wall Street. Zorgen om de economische impact van het nieuwe coronavirus in China kregen overhand over een beter dan verwacht Amerikaans banencijfer. Bij de bedrijven was technologieconcern Uber een opvallende stijger.

De Dow-Jonesindex eindige 0,9 procent lager op 29.102,51 punten. De breed samengestelde S&P 500 gaf 0,5 procent prijs tot 3327,71 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,5 procent tot 9520,51 punten.

Kredietbeoordelaar S&P Global verwacht dat de groei van de Chinese economie dit jaar mede door het coronavirus zal vertragen tot 5 procent, tegenover 6,1 procent vorig jaar. Centralebankenkoepel Federal Reserve publiceerde daarnaast een rapport waarin het nieuwe virus als risico voor de Amerikaanse economie wordt bestempeld.

Banenrapport

Tegenover de waarschuwingen staat een beter dan verwacht banenrapport. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand in de Verenigde Staten 225.000 banen bij, terwijl economen in doorsnee op 165.000 rekenden

Uber schoot 9,5 procent omhoog. Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app rapporteerde een hoger aantal gebruikers van zijn diensten dan geraamd. Daarnaast verwacht Uber in het laatste kwartaal van dit jaar voor het eerst winstgevend te zijn.

Pinterest

Cijfers van digitaal prikbord Pinterest vielen ook in de smaak. Het internetbedrijf verwacht dit jaar een omzet van 1,5 miljard dollar te behalen, na in 2019 voor het eerst meer dan 1 miljard dollar aan opbrengsten te hebben opgehaald. Het aandeel werd ruim 9 procent meer waard. Farmaceut AbbVie won 5,8 procent na een beter dan verwachte winstprognose te hebben gegeven.

Royal Caribbean Cruises maakte bekend reizigers uit China, Macau en Hongkong van zijn schepen te weren wegens het coronavirus en zakte 4,4 procent. Technologiegigant Apple kondigde aan zijn winkels in China langer dicht te houden en verloor 1,6 procent.

De euro was 1,0947 dollar waard, tegen 1,0950 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent goedkoper op 50,38 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder op 54,50 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

70 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. FairValue 7 februari 2020 22:53
    Wat een drama dat corona virus. Cruiseschepen, luchtvaart, toerisme, fabrieken, scholen etc. En dan is het nog maar 2 maanden oud. Dit ziet er vreselijk beroerd uit allemaal. Voor de economie heeft dit al gigantische schade aanbrengen daarom is het een raadsel dat alles zo hoog staat maar dat betekend wel goedkoop shorts in slaan. Aan de andere kant, het tij kan nog keren maar met de kenmerken van het virus die nu bekend zijn wordt dat toch een hele lastige.

    En zie de economische gevolgen van het verkoudheidsvirus! Dan is het dit virus met al die gesloten organisaties een giga ramp.

    De economische gevolgen van verkoudheid worden in een groot deel van de wereld onderschat.[63] In de Verenigde Staten leidt verkoudheid jaarlijks tot 75 à 100 miljoen doktersbezoeken die volgens een voorzichtige schatting 7,7 miljard dollar per jaar kosten. Amerikanen besteden 2,9 miljard dollar aan vrij verkrijgbare medicijnen. Daarnaast geven Amerikanen voor de verlichting van symptomen nog eens 400 miljoen dollar uit aan medicijnen op recept.[71] Meer dan een derde van de mensen die naar de dokter gaan, krijgt een antibioticum voorgeschreven. Het gebruik van antibiotica heeft gevolgen voor antibioticaresistentie.[71] Naar schatting worden jaarlijks 22 miljoen tot 189 miljoen schooldagen gemist door verkoudheid. Ten gevolge daarvan missen ouders 126 miljoen werkdagen omdat ze thuis moeten blijven om voor hun kinderen te zorgen. Als dit wordt opgeteld bij de 150 miljoen werkdagen die werknemers missen omdat ze verkouden zijn, bedragen de totale economische gevolgen van werkuitval in verband met verkoudheid meer dan 20 miljard dollar per jaar.[12][71] Dit vertegenwoordigt 40% van de verloren werktijd in de Verenigde Staten

    Beleggers denken wellicht aan SARS en aan de beurs toen maar dit is hopelijk minder dodelijk maar door de uitbreiding wel veel schadelijk voor de economie. De aankomende weken worden enorm belangrijk!
  2. [verwijderd] 8 februari 2020 01:13
    Ik zie nog geen reden voor paniek wat betreft beurskoersen. Met eerdere virussen, zoals Ebola, bleven de koersen ook gewoon op niveau. Wat onrustig koersverloop is logisch, maar een forse correctie of zelfs beurscrash zie ik hier niet van komen. Amerika blijft nabeurs ook gewoon vlak. Niks bijzonders te zien. En de Nasdaq en S&P500 die allebei -0,1% zijn gesloten... Nou wat een forse daling. Beetje overdreven om dat 'in mineur' te noemen.
  3. FairValue 8 februari 2020 01:19
    Als in China veel bedrijven stil liggen vanwege besmettingsgevaar en men heeft nog steeds onvoldoende info over hoe het virus verspreid en daarbijis er veel druk op de gezondheidszorg dan is dat wel degelijk iets om je zorgen over te maken. Nog geen paniek, dat niet maar het kan er wel van komen daarom moet men voorbereid zijn. 2 maanden geleden het eerste geval en nu de 2e economie op slot. Als dit zo door gaat, en juist dat is de vraag, dan zijn we over 2 maanden ver van huis. Dit kost hoe-dan-ook economische groei. Als blijkt dat het beheersbaar blijft en niet verder verspreid dan kunnen we langzaam herstellen en verder omhoog. Maar zoals het er nu naar uit ziet heb ik daar grote vraagtekens bij.
  4. baloub1 8 februari 2020 04:28
    I
    quote:

    FairValue schreef op 8 februari 2020 01:19:

    Als in China veel bedrijven stil liggen vanwege besmettingsgevaar en men heeft nog steeds onvoldoende info over hoe het virus verspreid en daarbijis er veel druk op de gezondheidszorg dan is dat wel degelijk iets om je zorgen over te maken. Nog geen paniek, dat niet maar het kan er wel van komen daarom moet men voorbereid zijn. 2 maanden geleden het eerste geval en nu de 2e economie op slot. Als dit zo door gaat, en juist dat is de vraag, dan zijn we over 2 maanden ver van huis. Dit kost hoe-dan-ook economische groei. Als blijkt dat het beheersbaar blijft en niet verder verspreid dan kunnen we langzaam herstellen en verder omhoog. Maar zoals het er nu naar uit ziet heb ik daar grote vraagtekens bij.
    Daar is onze paniekzaaier weer, weekje niet gehoord. Hoe zou dar nu gekomen zijn? Oplopende koersen of zo?
  5. forum rang 6 boem! 8 februari 2020 09:27
    Kosten in verband met verkoudheid wordt in het door Fair Value aangehaalde artikel geschat op 20 miljard.

    Dat de berekening van deze bruto-kosten zo hoog oplopen mag dan zo zijn, maar wat zijn de netto kosten.
    En wanneer deze netto kosten in de bandbreedte vallen van wat je mag verwachten zal het effect op de economie als geheel nihill zijn.

    Zo ook met de gevolgen van dit virus.
    Een terugval in groei van 1% in de Chinese industrie zal slechts enige impact hebben mede door mogelijke inhaalvraag.

    Begrijp me niet verkeerd. De uitbraak is een serieus probleem maar indien men de passende maatregelen neemt om een wereldwijde uitbraak te voorkomen en tevens een goed werkend antiserum kan produceren wordt alles weer business as usual.

    Het zal aan de inspanningen van zowel de Chinese regering als de WHO niet liggen want die zien er wat mij betreft goed uit.
  6. forum rang 8 Lepre Chaun 8 februari 2020 11:25
    Maar zover is het nog niet. Vooralsnog lijken de vooruitzichten voor de Verenigde Staten juist iets te verbeteren, signaleert de Fed. Zo zou het einde in zicht zijn van de groeivertraging van de handel wereldwijd en de industrie in de VS. Die ontwikkelingen werden eerder aangemerkt als risicofactoren voor de Amerikaanse economie .

    China test op dit moment een experimenteel antiviraal medicijn op mensen. Het middel heet remdesivir. Het lijkt aan te slaan.
  7. forum rang 8 Lepre Chaun 8 februari 2020 11:47
    Hoe dodelijk is het coronavirus?

    Op dit moment is dat nog lastig te zeggen. In totaal zijn er meer dan 31.000 mensen besmet geraakt en 722 personen overleden.

    Het virus lijkt daarmee niet veel dodelijker dan de jaarlijkse griep in Nederland.

    Inmiddels is China al begonnen met het testen van een nieuw vaccin op mensen. Het middel Remdesivir lijkt effectief. In de VS is Remdesivir ook al getest op een patiënt met het virus en zijn ziekteverschijnselen werden minder, volgens de artsen.
70 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links