Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Op één na hoogste bestuurder IMF vertrekt

WASHINGTON (AFN/RTR) - De vicedirecteur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), David Lipton, legt zijn functie vervroegd neer. Volgens directeur Kristalina Georgieva is zijn vertrek nodig voor wijzigingen die ze wil doorvoeren binnen de top van de organisatie.

De termijn van de Amerikaanse Lipton liep eigenlijk tot september 2021, maar nu zwaait hij eind deze maand af bij de instantie die de mondiale financiële stabiliteit moet bewaken. De 66-jarige econoom is de langstzittende vicedirecteur van het IMF ooit. Hij bezet de post sinds 2011.

Vorig jaar was Lipton zelfs even waarnemend directeur van de organisatie. Christine Lagarde legde haar taken als IMF-directeur neer nadat ze afgelopen zomer werd voorgedragen als nieuwe president van de Europese Centrale Bank.

Er bestaat een soort herenakkoord dat de functie van IMF-directeur naar een Europeaan gaat, maar dat de tweede positie binnen de top voor een Amerikaan is. Het nog niet duidelijk of de Bulgaarse Georgieva die traditie wil voortzetten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links