Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zesde renteverlaging Rusland op rij

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Rusland heeft voor de zesde keer op rij de rente verlaagd. De Russische centrale bank vindt het nodig om verder in te grijpen omdat de inflatie al een tijdje onder de doelstelling verkeert.

De rente ging met 25 basispunten omlaag tot 6 procent. Daarmee daalde de rente binnen één jaar met 1,75 procentpunten. Economen hadden in doorsnee ook op een renteverlaging gerekend.

De Russische centrale bank beloofde daarbij om in de komende maanden meer actie te ondernemen. Volgens de bank is het risico aanwezig dat de groei van de wereldeconomie de komende tijd vertraagt. Ook is de situatie rondom het nieuwe coronavirus een extra bron van onzekerheid.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 februari 2020 17:17
    Onzin.

    Bedrijven zoals celyad geven presentaties op conferenties en hebben allerlei contacten met investeerders ,wetenschappers en big pharma tijdens lunches enzo.Dit is zeer belangrijk voor de bedrijfsvoering ( en voortbestaan)in t algemeen.
    Dat je dit niet terug ziet in de beurskoers is vrij logisch.
    Beleggers hebben nogal eens t idee dat als t goed gaat met een bedrijf dan gaat de koers omhoog en andersom. De beurskoers is afhankelijk van veel factoren en staat nogal eens een stuk hoger of lager dan je zou verwachten.

    Als ik morgen 20000 aandelen celyad verkoop omdat ik geld nodig heb om mijn belasting te betalen gaat de koers echt omlaag . Heeft totaal niets met celyad te maken.

    [Modbreak IEX: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen. Waarschuwing.]
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links