Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

NXP verwacht verdere omzetdaling

Gepubliceerd op 7 feb 2019 om 07:10 | Views: 1.722

NXP SEMICONDUCTORS EO-,20 18 apr

89,50 0,00 (0,00%)

NXP Semiconductors NV 22 apr

98,47 -2,12 (-2,11%)

EINDHOVEN (AFN/RTR) - Het Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors heeft de omzet in het afgelopen kwartaal zien dalen en voorziet dat deze afname in het huidige kwartaal voortzet. Dat kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht van het op de beurs in New York genoteerde bedrijf.

Topman Richard Clemmer wees er daarbij op dat de vraag naar zijn producten verder is afgezwakt, vooral vanuit de automotive-sector en de industriële eindmarkten in China. NXP zag de omzet ten opzichte van een jaar eerder in het vierde kwartaal met zo'n 2 procent dalen tot 2,4 miljard dollar. De winst kwam uit op 276 miljoen dollar.

NXP denkt dat de opbrengsten in het eerste kwartaal tussen de 5 procent en 11 procent zal zakken ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dat komt volgens analisten neer op een omzet in een bandbreedte van 2,02 miljard tot 2,16 miljard dollar. De doorsnee analistenconsensus voor de periode is momenteel 2,24 miljard dollar.

Veel chipbedrijven hebben de afgelopen tijd teleurstellende prognoses afgegeven voor de komende maanden, vooral door een inzakkende Chinese vraag. Veel van hen voorspellen echter dat de marktomstandigheden in de tweede helft van het jaar weer zullen kantelen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NXP SEMICONDUCTORS EO-,20 67% zegt kopen 3 stemmen
NXP Semiconductors NV 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

NXP SEMICONDUCTORS NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NXP Semiconductors NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links