Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO verliezer op groen Damrak

ABN AMRO verliezer op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam liet woensdag enig herstel zien van de zware verliezen in de afgelopen handelsdagen. Koopjesjagers stapten in de markt na de recente uitverkoop. Op het Damrak kreeg ABN AMRO een tik na het openen van de boeken.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middaghandel 1,7 procent hoger op 534,86 punten na de koersval van 3 procent een dag eerder. De MidKap klom 1,5 procent tot 812,39 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 1,4 procent vooruit.

ABN AMRO behaalde in het vierde kwartaal fors meer winst, mede dankzij kostenbesparingen en de verder aantrekkende economie. Volgens analisten van Morgan Stanley is de bank echter minder scheutig met het dividend. KBC Securities is wel te spreken over de resultaten en verhoogde het advies. Het aandeel was desondanks de grootste daler in de hoofdindex met een min van 3,1 procent.

Galapagos

Sterkste stijgers in de AEX waren biotechnologiebedrijf Galapagos en verfconcern AkzoNobel met winsten van 3,9 en 3,1 procent. In de MidKap werd de kopgroep gevormd door Besi, Sligro, Wessanen en BAM met plussen tot eveneens 3,9 procent. Grootste daler bij de middelgrote fondsen was TomTom met een min van 1,8 procent.

Bij de kleinere bedrijven maakte Fagron een koerssprong van bijna 17 procent. De toeleverancier aan apotheken zag de omzet vorig jaar groeien en boekte weer winst na het verlies een jaar eerder.

Carlsberg

In Kopenhagen zakte de Deense bierbrouwer Carlsberg ruim 4 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero beleefde afgelopen jaar een heuse groeispurt en steeg een kleine 5 procent in Frankfurt. Branchegenoot Takeaway.com dikte 2,4 procent aan in Amsterdam.

Rio Tinto won dik 1 procent in Londen. De mijnbouwer gaat zijn aandeelhouders belonen met een recorddividend, na sterke prestaties in 2017. Ook gaat het meer eigen aandelen inkopen. In Parijs daalde Sanofi 2 procent. Het Franse farmacieconcern, dat de afgelopen weken miljarden spendeerde aan buitenlandse overnames, behaalde afgelopen kwartaal minder omzet.

De euro was 1,2343 dollar waard, tegen 1,2375 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd 0,4 procent duurder op 63,66 dollar. Brentolie steeg 0,9 procent in prijs tot 67,43 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 7 februari 2018 16:34
    Door dat ik van de week te veel ballen in de lucht moet houden,heb ik het beursverhaal bijna niet kunnen volgen,dat gaf ook niks,want wat ik in den haast nog deed,werkte alleen maar negatief,bijna altijd kun je bij zulke situaties de oude beurswijsheid in ere houden,dat je stil moet zitten als je geschoren word.
    Vandaag schijnt de zon niet alleen buiten uitbundig,ook op de beurs is hij zeer gezellig door de pikdonker zwarte beurswolken gebroken.
    Randstad heb ik weer versterkt in mijn portefuille,ik zie hun toekomst momenteel heel zonnig in,daar komt nog bij dat hij een heel leuk dividend gaat betalen,ook heb ik de dipper van vandaag in mijn fondsen op genomen,mij stonden die cijfers juist wel goed aan,ook zij gaan richting de aandeelhouders,heel leuke dingen doen.
    Hopenlijk gaan de grote jongens een voorbeeld aan het kleine jongetje nemen,pharming staat op lente temperatuur,+8%.
    Nu ga ik weer gauw verder aan mijn oudijzer onderkomen,want droog je werk kunnen doen,is wel zo leuk,vaartwel!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,640
    +0,55% +0,085
  2. AEX 15:37
    862,60
    -0,32% -2,75

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links