Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minder winst voor druk winkelend Sanofi

PARIJS (AFN) - Farmacieconcern Sanofi heeft afgelopen kwartaal minder omzet behaald dan een jaar eerder. Vooral de verkoop van middelen tegen diabetes en hart- en vaatziekten stond onder druk. Ook de onderliggende winst van het Franse bedrijf, dat de afgelopen weken miljarden spendeerde aan buitenlandse overnames, viel lager uit dan in de slotmaanden van 2016.

De omzet in het vierde kwartaal daalde op vergelijkbare basis met 1,6 procent naar 8,7 miljard euro. De onderliggende winst kwam uit op 1,3 miljard euro, ruim een zesde minder dan een jaar eerder. Over heel 2017 wist Sanofi de opbrengsten op eigen kracht nog wel met 0,5 procent op te voeren naar ruim 35 miljard euro, maar zakte de winst met 4,7 procent naar een kleine 7 miljard euro.

Sanofi kampt al langer met dalende verkopen van bijvoorbeeld middelen tegen diabetes, ook doordat patenten op die medicijnen zijn verlopen. De omzet uit bijvoorbeeld vaccins zit nog wel in de lift, maar om ook in de toekomst te blijven groeien heeft het bedrijf zijn pijlen gericht op (grote) overnames. Vorige maand werden in korte tijd twee miljardendeals aangekondigd.

Verkoop

Zo legde Sanofi 3,9 miljard euro op tafel voor het Belgische biotechnologiebedrijf Ablynx, dat onderzoek doet naar antilichamen die het lichaam helpen zich te beschermen tegen virussen en bacteriën. Daarnaast wordt het Amerikaanse Bioverativ ingelijfd voor omgerekend bijna 10 miljard euro. Dat bedrijf werkt aan middelen tegen bloedziektes als hemofilie.

Aan de andere kant werkt Sanofi aan een verkoop van zijn divisie die geneesmiddelen maakt waar geen patent meer op rust. Dat proces verwacht het bedrijf in het derde kwartaal af te ronden. De lijst met mogelijk kopers is al gereduceerd tot een handvol investeerders en branchegenoten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 29 dec Video: defensieve aandelen en energie getipt voor 2024 1
  2. 27 okt Lelijke tegenvaller voor Sanofi

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sanofi

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Sanofi

91,380 11:41
+3,680 +4,20%
Premium

Lelijke tegenvaller voor Sanofi

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links