Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Daling winkelverkopen eurozone in november door nieuwe lockdowns

Gepubliceerd op 7 januari 2021 11:18 | Views: 892 | Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (ANP) - De winkelverkopen in de eurozone zijn in november behoorlijk gedaald door de nieuwe lockdowns in onder meer Frankrijk en België tegen de tweede coronagolf. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat nam de verkoop van autobrandstof duidelijk af omdat mensen weer massaal vanuit huis gingen werken en veel meer thuisbleven. Ook de verkoop van kleding en schoeisel zakte flink in door verplichte winkelsluitingen.

In totaal daalden de detailhandelsverkopen in het eurogebied die maand met 6,1 procent in vergelijking met oktober, toen de verkopen nog met 1,4 procent stegen. De verkopen van webwinkels namen wel toe.

Voor de gehele Europese Unie werd een daling van de winkelverkopen met 5 procent gemeten. Binnen de EU waren de sterkste dalingen te zien in Frankrijk (min 18 procent), België (min 15,9 procent) en Oostenrijk (min 9,9 procent). Voor Nederland werd door Eurostat een plus van 2,6 procent gemeten.

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare