Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen verder omhoog door hoop coronasteun VS

Beurzen verder omhoog door hoop coronasteun VS

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag verder omhoog. Ook de andere Europese beurzen wonnen opnieuw terrein. Beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door de onrust in Washington. De hoop dat aankomend president Joe Biden met een omvangrijk steunpakket zal komen om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen, bleef zorgen voor optimisme op de beursvloeren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de plus op 642,17 punten. De MidKap won 1 procent tot 965,55 punten. De beursgraadmeters in Londen en Parijs stegen tot 0,7 procent. Frankfurt klom 0,6 procent na een onverwachte stijging van de Duitse fabrieksorders in november.

Honderden aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump bestormden woensdagavond het Capitool, waar het Congres samenkwam om de verkiezing van Joe Biden en Kamala Harris te bevestigen. Bij de bestorming kwamen vier mensen om het leven. Beleggers hielden de blik echter gericht op de overwinning van de Democraten in de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen in Georgia. De Democratische partij controleert daarmee ook de Senaat waardoor het voor Biden gemakkelijker wordt om zijn beleid uit te voeren.

Wolters Kluwer

Informatieleverancier Wolters Kluwer ging aan kop in de AEX met een winst van 1,7 procent. Biotechnoloog Galapagos kampte met een adviesverlaging door Kempen en sloot de rij met een min van 2 procent. ABN AMRO daalde 0,4 procent na de sterke koerswinst een dag eerder. Credit Suisse verlaagde het advies voor de bank.

Prosus raakte 1,8 procent kwijt na een fors koersverlies van het Chinese internetbedrijf Tencent. De Trump-regering overweegt om Tencent en het Chinese webwinkelconcern Alibaba op een zwarte lijst te zetten vanwege banden met het Chinese leger. Techinvesteerder Prosus heeft een groot belang in Tencent.

Bayer

In Frankfurt steeg Bayer 1,6 procent. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het Duitse chemie- en farmacieconcern gaat samenwerken met CureVac (plus 9 procent) voor de verdere ontwikkeling van het coronavaccin van het biotechbedrijf. Sainsbury klom dik 4 procent in Londen. Het Britse supermarktconcern zag de verkopen in de kerstperiode stijgen en schroefde zijn winstverwachting voor het jaar op.

De euro was 1,2298 dollar waard, tegen 1,2290 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,4 procent tot 50,84 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 54,41 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Warm Buffet 7 januari 2021 10:06
    quote:

    havik of duif schreef op 7 januari 2021 09:58:

    Bedenk wel dat in Nederland de beurzen bijna nooit 5 dagen achter elkaar in het groen eindigen. De daling is onvermijdelijk in aantocht en doe daar je voordeel mee.
    Willen we het record niet verder aanscherpen dan? Short gaan is vaak een dure aangelegenheid in een bull markt.
  2. forum rang 4 havik of duif 7 januari 2021 10:22
    quote:

    Beursverkloot schreef op 7 januari 2021 10:06:

    [...]

    Willen we het record niet verder aanscherpen dan? Short gaan is vaak een dure aangelegenheid in een bull markt.
    De beurs mag van mij omhoog gaan maar ik ben ook realist en weet dat dat niet in een rechte streep omhoog zal zijn, er zitten altijd terug slagen in. En dat kan een voordeel moment zijn.
  3. Maan Arkenbosch 7 januari 2021 17:41
    Inflatie en (kapitaalmarkt) rente verhogingen, die zich nu al manifesteren blijven niet uit. Ook al blijft de Fed/E.C.B../B.o.j. drukpersen om het geld goedkoop te houden. Ze zullen pas echt ingrijpen bij een inflatie van 4%, maar dan zijn alle remmen al los. Goud en Zilver is het devies!!!
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links