Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Inflatie eurozone loopt verder op

Gepubliceerd op 7 januari 2020 11:15 | Views: 2.531 | Onderwerpen: Europa, inflatie

LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in december opgelopen tot 1,3 procent op jaarbasis, van 1 procent in november. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopig cijfer.

Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. De kerninflatie, zonder de invloed van de sterk schommelende prijzen voor energie en levens- en genotsmiddelen, bleef stabiel op 1,3 procent.

ING-econoom Bert Colijn schrijft in een reactie dat de inflatie in het eurogebied wordt aangejaagd door de gestegen energieprijzen. Hij denkt dat de inflatie de komende maanden boven de 1 procent zal kunnen bewegen na de recente flinke stijging van de olieprijzen door de spanningen in het Midden-Oosten.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Banana 7 januari 2020 13:33
    Kerninflatie wordt gemeten. Zonder prijsstijgingen te meten van voedsel, energie, wonen en andere primaire levensbehoeften. Ja, zo kom je wel op 1,3 %. Volkomen nutteloos want de lasten van burgers meet je er niet mee.
    Dat een kopje koffie 3,50 euro in restaurant kost, benzine 1,70 euro of huren van woonruimte van 50m2 1200 euro kan kosten zodat men aan het eind van de maand nauwelijks kan rondkomen, dat laat de heren koud. Dat de pensioenfondsen het moeilijk krijgen om aan hun verplichtingen te voldoen, dat laat de heren/dames van ECB koud. Het is belangrijker om Griekenland en Italie te ondersteunen. Een negatieve rente, waarbij men moet betalen als men geld parkeert, hoe verzint men dat. Willen dat mensen steeds meer investeren en dus meer geld lenen van banken, terwijl er niks te investeren valt, hoe verzint men dat. Langzamerhand veroorzaakt het te veel geld in omloop dat alles stijgt behalve je salaris.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare