Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Lagere kosten en extra inkomstenbron voor FNG'

Gepubliceerd op 7 januari 2020 10:17 | Views: 1.161

AMSTERDAM (AFN) - Kledingwinkelbedrijf FNG wordt na de aangekondigde sluiting van winkels van Steps en Promiss steeds meer een e-commercebedrijf. Daarnaast boort de onderneming een nieuwe bron van inkomsten aan door op vlak van inkoop samen te werken met branchegenoot E5 Mode. Dat concluderen analisten van ING.

Het Belgische FNG maakte maandag bekend 38 winkels van Steps en alle 14 filialen van Promiss te sluiten. Die ketens gaan zich vooral toeleggen op de webshops. Circa de helft van de 108 vaste werknemers van de ketens betekent verliest hun baan.

De winkelsluitingen hebben volgens marktvorsers een negatieve impact van circa 15 miljoen euro op de jaaromzet van FNG in 2020. De herstructureringskosten zouden daarnaast 2 miljoen euro bedragen en een kleine positieve invloed op de marges hebben. De voornamelijk op online gerichte strategie zorgt er uiteindelijk wel voor dat FNG tegen lagere kosten klanten kan bedienen, aldus ING.

Analisten van ING zijn bovenal positief over de samenwerking met E5 Mode, dat voor de inkoop het platform van FNG gaat gebruiken. Dit levert die laatste partij een commissie op de verkopen van E5 op, maar ook inzicht in het assortiment van het kledingbedrijf.

ING hanteert een buy-advies en koersdoel van 18 euro voor FNG. Het aandeel stond dinsdag omstreeks 10.00 uur 0,6 procent lager op 17,90 euro.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare