Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winstalarm Aston Martin door moeilijke markt

Gepubliceerd op 7 januari 2020 09:23 | Views: 1.914

LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Britse fabrikant van luxeauto's Aston Martin heeft in 2019 de helft van zijn eerdere winstprognose behaald. Het bedrijf spreekt in zijn voorlopige handelsupdate van een "teleurstellend jaar" en wijst naar aanhoudend moeilijke marktomstandigheden.

Vooral op het Europese vasteland en in het Verenigd Koninkrijk waren de sportwagens, bekend als de favoriete bolides van geheim agent James Bond, minder in trek. De feestperiode in december zorgde niet voor een opleving in verkopen. Aston Martin kampte vorig jaar met tanende vraag naar auto's en onzekerheid rond de brexit.

Aston Martin denkt vorig jaar zo'n 130 miljoen tot 140 miljoen Britse pond, omgerekend tussen 152 miljoen en 164 miljoen euro, aan bedrijfsresultaat te hebben behaald. Volgens een eerdere prognose zou het bedrijfsresultaat bijna dubbel zoveel moeten zijn. De verkoopvolumes daalden vorig jaar met 7 procent op jaarbasis tot 5809 sportwagens.

Aston Martin zegt verder in gesprek te zijn met potentiële investeerders. De Canadese miljardair Lawrence Stroll zou willen instappen bij het bedrijf.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare