Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Openingswinst voor Damrak'

Gepubliceerd op 7 januari 2020 08:13 | Views: 3.075

AEX 23 okt

554,34 +0,14 (+0,03%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal dinsdag waarschijnlijk met winst openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen wat te herstellen na de recente verliesbeurten. Beleggers lijken de zorgen over de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten even aan de kant te schuiven.

Bij de bedrijven heeft bodemonderzoeker Fugro een tegenvaller voor de kiezen gekregen in een arbitragezaak rond Tasik Toba Subsea. Volgens het betreffende arbitragetribunaal heeft die partij nog recht op een betaling van 26,8 miljoen dollar.

KLM-topman Pieter Elbers zei in een gesprek met De Telegraaf dat de luchtvaartmaatschappij het jaar turbulent is begonnen als gevolg van de sterke stijging van de olieprijs. Elbers hoopt dat de olieprijs niet verder oploopt en stelt veel plannen te hebben voor dit jaar, met onder meer een flinke investeringsagenda in de vloot.

Signify

Verlichtingsbedrijf Signify liet weten meerdere kredietfaciliteiten te hebben vervangen door nieuwe leningen aan te gaan. Volgens financieel directeur Stéphane Rougeot gaat het om een belangrijke stap wat betreft de algemene financieringsstrategie. Verder werd bekend dat Rougeot om persoonlijke redenen aftreedt en per 1 maart als financieel directeur wordt vervangen door René van Schooten. Daarnaast wil Signify topman Eric Rondolat herbenoemen voor een periode van vier jaar.

De Europese beurzen verloren maandag terrein. De AEX-index eindigde 0,6 procent lager op 607,24 punten en de MidKap verloor 1,2 procent tot 910,93 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt zakten tot 0,7 procent. Wall Street sloot licht hoger. De Dow-Jonesindex won 0,3 procent tot 28.703,38 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq klom 0,6 procent.

De euro was 1,1179 dollar waard tegen 1,1186 dollar een dag eerder. De olieprijzen liepen wat terug na de opmars in de afgelopen dagen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 62,80 dollar. Brentolie daalde 0,8 procent in prijs tot 68,34 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare