Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'BP wil af van belang in gasproject Noordzee'

Gepubliceerd op 7 jan 2019 om 12:14 | Views: 3.183

BP 17:35

486,20 -4,00 (-0,82%)

Royal Dutch Shell A 17:35

26,09 -0,09 (-0,32%)

LONDEN (AFN) - Het Britse olie- en gasconcern BP overweegt zijn belang te verkopen in een gezamenlijk Noordzee-project met Shell en ExxonMobil. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De Britten willen naar verluidt niet zoveel geld in het project Shearwater stoppen als Shell, dat vorige maand juist een fikse investering in de boorplatforms goedkeurde.

Beide bedrijven weigerden commentaar te geven. BP heeft een belang 28 procent in Shearwater, dat bestaat uit twee platforms en een veld voor de oostkust van Shotland waaruit aardgas en condensaat wordt gewonnen. Het belang zou bij een verkoop een paar honderd miljoen dollar kunnen opleveren. Shell is exploitant van het gasveld en heeft eveneens een belang van 28 procent. ExxonMobil bezit 44,5 procent.

BP kondigde onlangs aan 6 miljard dollar aan bezittingen af te stoten. Dat is nodig om schulden af te betalen die het concern is aangegaan voor de overname van Amerikaanse schalie-activiteiten ter waarde van 10,5 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 60% zegt kopen 10 stemmen
BP 62% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

BP

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links